FANTASTIČAN NIZ CRVENO-BELIH: Zvezda bez poraza na 25 uzastopnih utakmica!
Foto: FK Crvena zvezda

POSLEDNJI NEUSPEH PROTIV CSKA

FANTASTIČAN NIZ CRVENO-BELIH: Zvezda bez poraza na 25 uzastopnih utakmica!

Fudbal -

Nova sezona za Zvezdu počela je pre nešto više od mesec dana, a crveno-beli već su odigrali deset utakmica.

I u ovoj takmičarskoj godini nastavljen trend iz prethodne sezone.

Naime, poslednji poraz u svim takmičenjima izabranici Vladana Milojevića zabeležili su još 21. februara, u revanš utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, u Moskvi od ekipe CSKA.

Od tada Crvena zvezda je odigrala 25 utakmica - 18 superligaških, šest evropskih i jednu Kupa Srbije i nije zabeležila nijedan poraz.

Zvezda je u prvenstvu ostvarila 17 pobeda, a u Evropi ove sezone još četiri - jednu protiv Spartaksa, dve protiv Suduve i jednu, možda i najvažniju, protiv Spartaka u Trnavi za plasman u plej-of za Ligu šampiona.

Jedini prvenstveni kiks dogodio se prethodne sezone protiv Napretka (1:1), a u Kupu je eliminisana od Mačve nakon izvođenja jedanaesteraca.

Zvezda prima malo golova, ali ih mnogo postiže i to je osnovni razlog za ovaj niz koji i dalje traje.

U prethodnih 25 utakmica, primila je svega 14 golova (0.56 po utakmici), a postigla čak 59 (2.32 po utakmici). Ove sezone je prvi gol primila tek protiv Voždovca, u sedmom meču po redu.

Što se tiče prvenstva, mreža je sačuvana i u poslednjem duelu sa subotičkim Spartakom (3:0), dok su naši igrači protiv istoimenog rivala u Trnavi slavili sa 2:1 posle produžetka i došli nadomak ulaska u grupnu fazu Lige šampiona.

(FK Crvena zvezda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track