SUBOTIČANI SE ČASNO OPROSTILI OD EVROPE: Spartaku ni igrač više u revanšu nije bio dovoljan za pobedu
Foto: Starsport©

LIGA EVROPE

SUBOTIČANI SE ČASNO OPROSTILI OD EVROPE: Spartaku ni igrač više u revanšu nije bio dovoljan za pobedu

Fudbal -

Fudbaleri Spartaka iz Subotice nisu uspeli da se plasiraju u baraž za Ligu Evropa, pošto su večeras u trećem kolu kvalifikacija eliminisani od danskog Brondbija.

Spartak je eliminisan ukupnim rezultatom 4:1, pošto je večeras u Kopenhagenu izgubio sa 2:1.

Ekipa Vladimira Gaćinovića je prošlog četvrtka u Beogradu izgubila sa 2:0, a u večerašnjoj utakmici, posle nešto lošijeg početka, od 11. minuta imala je igrača više na terenu pošto je Žoel Kabongo dobio direktan crveni karton.

Spartak je od tog trenutka preuzeo inicijativu, ali i pored velikog broja udaraca ka golu rivala nije uspeo da dodje do prednosti. Kazna za propuštene prilike stigla je u drugom poluvremenu, kada je Brondbi došao do vodjstva.

Vodeći gol za dansku ekipu postigao je Dominik Kajzer u 68. minutu, da bi Spartak u 80. izjednačio preko Nemanje Glavčića.

Delovalo je da će utakmica biti završena nerešenih ishodom, ali je Kamil Vilček u 92. minutu drugi put na utakmici savladao golmana Nikolu Perića i tako doneo trijumf svom timu.

Brondbi će u baražu plej-of Lige Evropa igrati protiv boljeg iz duela izmedju Leha i Genka, u kom belgijska ekipa ima prednost

Kurir sport/beta

Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track