LEGENDA LIVERPULA ODVEO RENDŽERS U NAREDNO KOLO: Legija ponovo neprijatno iznenadila, Rijeka i Hajduk eliminisani
Foto: Profimedia

liga evrope

LEGENDA LIVERPULA ODVEO RENDŽERS U NAREDNO KOLO: Legija ponovo neprijatno iznenadila, Rijeka i Hajduk eliminisani

Fudbal -

Legija je još jednom neprijatno iznenadila, nije očigledno pomogla ni promena u struci, kako je umesto Deana Klafurića nedavno na mesto šefa struke postavljen bivši trener Zvezde Sa Pinto.

Portugalac neće po dobru pamtiti debi. Domaćin je poveo sa 2:0 u 17. minutu, najpre je u sedmom Stumpf načeo Legiju, prednost je duplirao Stelvio. Ipak, Poljaci su odgovorili u 33. minutu, strelac je bio Kante. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, Legiji su bila potrebna dva gola za prolazak u poslednju fazu kvalifikacija, ali su uspeli da postignu samo jedan. Kante je ponovo bio strelac, ovoga puta u 86. minutu, dok je Kučarčik u petom minutu nadoknade zaradio i direktan creni karton.

Maribor je ugostio Glazgov Rendžerse, prvi meč su dobili Škoti sa 3:1, dok u Sloveniji nije bilo golova. Priliku da uvede meč u nezivesnu završnicu imao je Tavareš, ali je fudbaler Maribora promašio jedanaesterac u prvom minutu nadoknade, tačnije MekGregor je odbranio njegov udarac sa kreča. Tako je Rendžers overio plasman u poslednje kolo kvalifikacija, a Stiven Džerard još uvek ne zna za poraz na klupi slavnog škotskog tima. Steaua (FCSB) je na svom stadionu dočekala splitski Hajduk, nakon što je u Hrvatskoj bilo 0:0.Meč je okončan pobedom domaćina od 2:1, pobedonosni gol vredan plasmana u narednu fazu postignut je u sudijskoj nadoknadi. Povela je Steaua u 55. minutu, Nohere je bio strelac. Ipak, Hajduk dolazi do velikog pogotka u 82. minutu preko Saida, imali su Splićani prednost gola u gostima u tim trenucima. A onda, u 93. minutu, Nohere postiže svoj drugi gol na utakmici, za veliku radost na tribinama u Bukureštu. I drugi hrvatski predstavnik završio je takmičenje, Rijeka je nakon 1:1 u Norveškoj izgubila na svom stadionu od Sarpsborga sa 0:1. Gol odluke postigao je Mortensen u 83. minutu.

Barnli je na svom "Turf Muru" uspeo da savlada Bašakšehir tek nakon produžetka (1:0). U Turskoj je bilo 0:0, nakon 90 minuta u Engleskoj takođe nije bilo golova, pa je moralo da se odigra još makar dodatnih 30 minuta. Nakon sedam minuta igre u prvom produžetku, Džek Kork je doneo prednost "Kleretsima", ispostaviće se i plasman u poslednje kolo kvalifikacija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track