Najnovije vesti

NEĆE DA BRANI ZA SRBIJU Golman Salcburga, narednog protivnika Zvezde u LŠ kategoričan: Imam samo austrijski pasoš i neka tako ostane i u budućnosti!
Foto: PA/GEORGI LICOVSKI

TEŽAK JE PUT DO ZVEZDA

NEĆE DA BRANI ZA SRBIJU Golman Salcburga, narednog protivnika Zvezde u LŠ kategoričan: Imam samo austrijski pasoš i neka tako ostane i u budućnosti!

Fudbal

Golman austrijskog prvoligaša Red Bul Salcburg, idućeg protivnika Crvene Zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Cican Stanković, koji je od leta postao prvi golman ovog tima, ukazuje da su ga mnogi bili otpisali, te ističe da želi da bude prvi golman austrijske, a ne srpske reprezentacije.

"Mnogi su me poslednje dve godine otpisali", kazao je golman srpskog porekla.

To da će moći pokazati svoje "umeće" pre godinu dana bilo je gotovo nezamislivo, jer je bio neprestano rezerva, izuzev u Kupu, gde je pokazao šta zna.

Lion večeras gostuje Remsu i, prema svemu, trebalo bi da dođe do pobede koja plaća kvotom 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Rems - Lion.

"Ako ne možeš redovno da igraš i samo gledaš sa strane, to nije lako. Pokušao sam da se dalje razvijam i nudim. Strpljenje se isplatilo. Doživeo sam i drugu stranu fudbala proteklih godina. Veoma je pozitivno što se sada dešava i uživam u tome", rekao je Stanković u izjavi austrijskim medijima.

Stanković je na leto 2015.došao iz Grediga u Red Bul Salcburg i rekao je tada da nije neko ko menja sredinu da bi tamo sedeo na klupi.

Međutim, tadašnji trener Peter Cajdler odmah ga je stavio na gol, ali je Cican pravio par grešaka, pa je morao na klupu za rezerve, a situacija se nije promenila ni pod trenerom Oskarom Garisom koji je zime 2015/16 preuzeo kormilo.

Tek aktuelni trener Red Bula Marko Rose, koji je od leta prošle godine na čelu uspešnog tima, stalno je stavljao Stankovića u prvi sastav.

"Kada je reč o poverenju, tu je potpuno nešto novo u poređenju sa prethodnim trenerima"; objasnio je Stanković dodajući da trener Rose razgovara sa svim igračima.

foto: AP

Stanković ističe daje poverenje najvažnija stvar koja postoji u današnjem fudbalu i da to uživa kod novog trenera.

"Nadam se da se to vidi i u mojoj igri, kao i da ću ostati konstantan u tome"; rekao je on.

Ukoliko uspe da bude konstantan u dobroj igri smeši se Cicanu i nacionalni dres Austrije.

Njega je u junu ovi selektro Franko Foda pozvao u reprezentaciju, gde za konkurenciju ima tri golmana.

"Naravno moj cilj mora biti da jednom postanem fiksna veličina u reprezentaciji"; kaže Stanković dodajući da bi bila kruna ako uspe u tome.

Stanković, koji je sa pet godina sa roditeljia došao u Austriju iz Srbije, kaže da mu nije tema da igra za srpsku reprezentaciju.

"Imam samo austrijski pasoš, i tako će ostati i u budućnosti", poručuje on.

Zanimljiv je Stankovićev put do profesionalne fudbalske karijere.

Naime, za njega su vrata fudbalske akademije ostala zatvorena, i Rapid, Sankt Pelten, niti bečka Austrija nisu prepoznali njegov talenat.

"Dobijao sam mnogo negativnih odgovora na molbu za prijem u fudbalske akademije i zbog toga sam morao da koračam težim putem"; priseća se on.

Stanković je najpre poceo u Hornu, sa kojima je ušao u Drugu ligu, gde je zablistao, i odatle je otišao u Gredig, pa u Red Bul Salcburg.

Njega je tadašnji sportski direktor Ralf Rangnik okarakterisao kao "ogromnim prirodnim talentom".

Stanković kaže da je tek u prvom timu Horna dobio pravi trening za golmane, a tek u Red Buli je naučio specifičnosti golmana.

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...