EKSKLUZIVNO Duško Tošić: Navijaću za Bešiktaš protiv Partizana!
Foto: Reuters

Direktno iz kine

EKSKLUZIVNO Duško Tošić: Navijaću za Bešiktaš protiv Partizana!

Fudbal -

Iskren! Kao zvezdaš, uvek želim dobro Partizanu u Evropi. Našoj zemlji su potrebne evropske utakmice. Ovaj put, neću da lažem, navijaću za Bešiktaš. Jesam u Kini, ali moje srce je i dalje u Istanbulu, kaže naš reprezentativac

Partizan ima šanse da prođe dalje, ali Bešiktaš je apsolutni favorit u duelu dva tima za ulazak u Ligu Evrope, smatra reprezentativac Srbije Duško Tošić, koji za Kurir otkriva za koga će navijati u duelu srpskog i bivšeg kluba.

- Kao zvezdaš, uvek želim dobro Partizanu i stvarno navijam da pobede kad igraju u Evropi. Našoj zemlji su potrebne evropske utakmice. Ovaj put, neću da lažem, navijaću za Bešiktaš. Jesam u Kini, ali moje srce je i dalje u Istanbulu. Najlepše godine sam proživeo u dresu Bešiktaša. To poštovanje, voljenost i podrška nema nigde kao u Turskoj - iskren je srpski reprezentativac, član kineskog Guangdžoua R&F.

Tošić je upoznat s manama i vrlinama dva kluba.

- Bešiktaš ne igra onako kako se očekuje, ali tek je početak sezone. Najjači su onda kada se treba i mora. Naravno da Partizan ima šanse, ali crno-beli moraju odigrati iznad svojih mogućnosti, a da Bešiktaš ne igra onako kako ume - objasnio je on, a onda nastavio svoju analizu:

- Bešiktaš ima svoj sistem igre, dolaskom Senola Guneša napravljeni su možda i najveći rezultati u istoriji kluba. Dve titule za dve godine, a malo nam je nedostajalo da uđemo u polufinale Lige Evrope u sezoni 2016/2017. Prošle godine osvojeno je 15 bodova u Ligi šampiona. Nijedan turski klub nije napravio takve rezultate. Skoro 12 ili 13 igrača nosi dres reprezentacija svojih zemalja. Ponavljam, ako Bešiktaš bude na nivou, Partizan će teško proći.

Prva utakmica je u četvrtak u Humskoj, a revanš nedelju dana kasnije na Vodafon areni u Istanbulu.

- Bešiktaš je naravno favorit, pogotovo na domaćem terenu. Ne znam da li će biti pun stadion, pošto je sezona odmora i Istanbul je prazniji za 30 do 40 odsto. Ako bude publike, biće fantastična atmosfera. Samo jedna utakmica je izgubljena na Vodafon areni, i to protiv Bajerna - otkriva Tošić.

Batica izvukao Partizan iz krize

Partizan je dobio mnogo s novim trenerom Zoranom Mirkovićem, kojeg odlično poznaju u Turskoj jer je igrao za Fenerbahče: - S dolaskom Bate Mirkovića Partizan je izašao iz velike krize. Preneo je igračima onu njegovu borbenost i požrtvovanje koji su ga krasili kroz čitavu karijeru. Ima jednu nesreću i u nezgodnom trenutku je uzeo Partizan. Pred sobom ima jedan Bešiktaš i Zvezdu, koja je krenula s uspesima i teško da će se zaustaviti na tome. (smeh) Šalu na stranu, Partizanu treba takav trener, jer zna kako treba igrati i boriti se za klub.

Zvezdo, čuvaj se Dabura

Crvena zvezda večeras igra protiv Salcburga prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona. - Pratim Zvezdu, stvarno je prošla godina bila fantastična, a ova može biti još bolja. Šteta što se igra pred praznim tribinama, sigurno da je to veliki minus. Momci neće imati veliku podršku Delija, koji bi pred ovakvu važnu utakmicu napravili atmosferu za pamćenje. Salcburg je prošle sezone dogurao do polufinala Lige Evrope, imaju raspoloženog Dabura i ako je njemu dan može sam da reši utakmicu. Nadam se da će Zvezda proći i ugostiti velike timove u Ligi šampiona - optimista je Tošić.

3 godine Tošić igrao za Bešiktaš 66 utakmica odigrao za turski klub 2 titule osvojio u turskoj ligi

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track