BRUKA! TERAJU DECU DA SLAVE UZ SIMBOLE VELIKE ALBANIJE: Šok i neverica u Švajcarskoj pred meč Zvezde i Kosova!
Foto: EPA, Printscreen /Instagram

Novi skandal

BRUKA! TERAJU DECU DA SLAVE UZ SIMBOLE VELIKE ALBANIJE: Šok i neverica u Švajcarskoj pred meč Zvezde i Kosova!

Fudbal -

Dokle više? Pred subotnju utakmicu Kupa, Kosovo - Lozana, članovi mlađih kategorija domaćeg kluba napravili kolektivnu fotografiju na kojoj drže ruke u obliku dvoglavog orla

Šaćiri i Džaka otvorili su Pandorinu kutiju u Švajcarskoj! Od tog momenta veliki broj kosovskih Albanaca koji živi u ovoj državi počeo je da se poistovaćuje sa fudbalerima i ističe simoble nepostojeće Velike Albanije. Poslednji u nizu skandala desio se u subotu na meču tamošnjeg Kupa.

Mirnu Švajcarsku svakodnevnicu potpuno su poremetili doseljenici sa Kosova i Metohije koji ne prestaju da prave skandale. Ovoga puta su čak i decu uvukli u svoje velikoalbanske snove.

Pred početak utakmice FK Kosovo - Lozana, dvadesetak mališana držalo je ruke u obliku dvoglavog orla, a sve to je zabeleženo i objavljeno na društvenim mrežama kluba iz Ciriha!? Reč je o dečacima i devojčicama koji imaju najviše do deset godina, a inače su počeli prve fudbalske korake u Fudbalskom klubu Kosovo koji se takmiči u trećoj ligi Švajcarske.

Očigledno je deci rečeno da prekrste ruke za slikanje, ali ima i onih na fotografiji koji nisu to želeli da urade. Ovo je naravno naišlo na žestoku osudu tamošnje javnosti, jer ovo nije prvi skandal vezan za taj klub. Pre dva meseca su se igrači Kosova do krvi potukli na utakmici sa Versoom. Tada su Švajcari isto ostali u neverci, a aktiri tih nemilih scena su žestoko kažnjeni.

Iz zemlje koja važi za uređenu i mirnu ovakve stvari predstavljaju potpuni šok. Posebno su u Švajcarskoj osetljivi na zloupotrebu dece, što se upravo desilo na pomenutom meču. Ostaje da se vidi da li će klub koji drže Albanci biti kažnjen zbog novog skandala koji su napravili.

U sredu igraju Kosovo - Crvena zvezda!

Za samo dva dana u Cirihu igra utakmica u kojoj se sastaju Crvena zvezda i Kosovo! Naime, reč je o meču Regionalne švajcarske lige koji je posebno zanimljiv za nas zbog imena klubova koji igraju. Kosovo je klub loklanih Albanaca, dok tamošnja Crvena zvezda nema neke posebne veze sa našim velikanom. Naravno, znajući skandale koje prave članovi Kosova ovaj utakmica će sigurno izazvati dodatnu pažnju. Inače, dok se deca koji igraju za Kosovo slikaju uz simbol dvoglavog orla, njihovi vršnjaci iz Crvene zvezde imaju neke daleko normalnije poze za fotografisanje, što govori i ova slika sa zvaničnog sajta ovog kluba.

kurir.rs / M.B.

Foto: Printscreen, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track