EKSKLUZIVNO Vladimir Jugović: Zvezdi je mesto u Ligi šampiona!
Foto: Starsport©

legenda uz svoj klub i protiv salcburga

EKSKLUZIVNO Vladimir Jugović: Zvezdi je mesto u Ligi šampiona!

Fudbal -

Crvena zvezda na osnovu svoje bogate, istorije i tradicije zaslužuje da svake godine igra u elitnom rangu evropskog klupskog fudbala, jasan je čovek koji je sa crveno-belima podigao "ušati pehar" 1991. u Bariju

Legenda Crvene zvezde Vladimir Jugović veruje da njegov bivši klub može da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona. Pred trenerom Vladanom Milojevićem i njegovim fudbalerima je samo jedna prepreka, austrijski Salcburg. Posle beogradskih 0:0 na tribinama prazne Marakane, crveno-bele čeka revanš u Salcburgu gde će austrijski tim morati da napadne.

Delije sanjaju pobedu u Salcburgu sledeće srede, a kvota na nju je čak 6,50! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Salcburg - Crvena zvezda.

Vladimir Jugović dva puta je osvajao Ligu šampiona. Prvi put sa Crvenom zvezdom 1991. godine, drugi put sa Juventusom pet godina kasnije. O prvoj utakmici crveno-belih i Austrijanaca Jugović za Kurir kaže:

- Crvena zvezda je igrala dosta obazrivo. Jako u defanzivi i bez preteranog rizika u napadu. Na kraju, ostvarili su povoljan rezultat pred revanš utakmicu u Salcburgu. Trener Vladan Milojević ima iskustva od prošle godine u grupnoj fazi Lige Evrope i zna vrlo dobro kako napraviti taktiku za ovakve utakmice.

foto: Starsport©

Crvena zvezda je nadomak Lige šampiona, takmičenja koje je osvojila u Bariju pre 27 godina koje je tada nosilo naziv Kup šampiona.

- Plasman u grupnu fazu Lige šampiona bio bi velika stvar ne samo za Crvenu zvezdu, već i za srpski fudbal, odnosno ljude koji vode klub. Kad to kažem, ne mislim samo na finansijski deo, već i sportski rezultat. Stvar je prestiža igrati Ligu šampiona, a Crvena zvezda na osnovu svoje bogate, istorije i tradicije zaslužuje da svake godine igra u elitnom rangu evropskog klupskog fudbala - poručio je Vladimir Jugović, a potom dodao: - U poslednje dve godine napravljen je veliki pomak u odnosu na raniji period i drago mi je da Crvenu zvezdu opet vidim tamo gde pripada.

Vladimir Jugović (48) je sa velikim uspehom igrao za Rad, Crvenu zvezdu, Sampdoriju, Juventus, Lacio, Atletiko, Inter, Monako, Admiru i Alen.

Zvezdin lider Krstičić najvažniji šraf

Crvena zvezda napravila je ove godine kvalitetan tim gde je sublimiran kvalitet stranih, ali i domaćih fudbalera. - Nenad Krstičić igra dobro i kod njega se vidi iskustvo i kvalitet iz Serije A. I prošle, a posebno ove sezone deluje kao bitan šraf u igri Crvene zvezde - jasan je Vladimir Jugović.

Sablasno prazna Marakana

Nije fudbal za prazne tribine

Vladimir Jugović smatra da bi bilo bolje za oba kluba da je utakmica igrana pred 55.000 ljudi, umesto pred praznim tribinama. - Šteta je što je tako bitna utakmica igrana bez publike. Mislim da su sada svesni svi da je bolje igrati pred punim tribinama. Ne sećam se da sam igrao u takvim uslovima, ali kako vidim i našim i austrijskim igračima nije bilo prijatno da umesto navijanja čuju jedni druge na terenu - tvrdi Vladimir Jugović.

2 Lige šampiona sa Zvezdom i Juventusom

10 klubova promenio u karijeri

8 godina igrao u Italiji

Kurir sport/A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track