STOJKOVIĆ IMA RECEPT ZA USPEH: Gol u Salcburgu za Ligu šampiona
Foto: Starsport©

U AUSTRIJI SA PODRŠKOM NAVIJAČA

STOJKOVIĆ IMA RECEPT ZA USPEH: Gol u Salcburgu za Ligu šampiona

Fudbal -

Zvezdina odbrana je još jednom pokazala da nije fraza kada je nazivaju neprobojnim zidom.

I u meču plej-ofa za Ligu šampiona sa Salcburgom crveno-beli su sačuvali mrežu.

U drugom poluvremenu sa kapitenskom trakm na ruci, a tokom čitavog meča izuzetno borbeno i motivisano, Filip Stojković predvodio je tim Vladana Milojevića.

"Uradili smo veliku stvar u Beogradu, svima nam je bilo jako bitno da ne primimo gol. Čitava ekipa igra odličnu odbranu, to se posebno vidi u susretu sa kvalitetnim ekipama kao što je Salcburg. Oni imaju izuzetno dobro uigranu sredinu terena, brze igrače koji su stalna pretnja za protivnički gol i zato sam jako zadovoljan što smo uspeli da ih neutrališemo. Smatram da imamo dobar rezultat pred revanš. Naravno da bi bilo mnogo bolje da smo iskoristili barem jednu od nekoliko odličnih šansi koje smo imali, ali ovog puta nam je nedostajala završnica. Verujem da to neće biti slučaj u Salcburgu. Uveren sam da će nam i jedan gol u gostima biti dovoljan da obezbedimo Ligu šampiona", rekao je Stojković i nastavio:

"Formacija Salcburga je drugačija od svih ekipa protiv kojih smo igrali. Nemaju klasična krila u ekipi za čije čuvanje bih ja bio zadužen i zato sam, kao i čitava odbrana, imao dosta složeniji zadatak. Da smo se dobro snašli govori i činjenica da je za 90 minuta naš protivnik samo jednom ozbiljno pripretio Borjanu. Šutirali su samo iz daljine, ali iz našeg šesnaesterca nisu uspeli ozbiljno da nas ugroze".

Zvezdini navijači utakmicu su pratili iza pomoćnih terena kod južne tribine i svih 90 minuta pesmom su bodrili svoje fudbalere.

"Bilo je neobičnio igrati pred praznim tribinama. Svi smo uvereni da bismo nošeni navijačkom pesmom sa tribina uspeli da postignemo bar jedan gol i da pobedimo. Još jednom se pokazalo koliku snagu imaju naši navijači. Dopirali su do nas povici i podrška od navijača okupljenih iza južne tribine i izuzetno smo im svi zahvalni na tome. Verujem da će u Salcburgu napaviti domaći teren za nas i pokazati zašto su najbolji na svetu".

Izabranike Vladana Milojevića u subotu, 25. avgusta, očekuje susret u Superligi Srbije sa ekipom Čukaričkog.

"I pored priče o Ligi šampiona trenutno nam je najvažniji susret sa Čukaričkim koji nas očekuje u subotu na našem stadionu. Imamo u ekipi mnoštvo odličnih igrača, svi smo spremni u svakom trenutku i verujem da nam umor neće biti problem da zabeležimo novu pobedu u prvenstvu. Ko god se nađe na terenu daće svoj maksimum, ne zaboravljamo ni u jednm trenutku da nam je dupla kruna prioriet", poručio je Stojković.

(FK Crvena zvezda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja