ČUDO IZ LUKSEMBURGA: Didelanž Milana Biševca nadomak plasmana u Ligu Evrope!

hit u evropi

ČUDO IZ LUKSEMBURGA: Didelanž Milana Biševca nadomak plasmana u Ligu Evrope!

Fudbal -

Najbolji tim male države Beneluksa posle Legije iz Varšave pobedio i rumunski Kluž, dve ekipe koje su igrale grupnu fazu Lige šampiona

Pravo fudbalsko čudo ovog leta dolazi iz Luksemurga. Mali Didelanž, za koga igra bivši štoper Crvene zvezde i Srbije Milan Biševac, na pragu ulaska u grupnu fazu Lige Evrope.

Na Emirejtsu igraju dva tima koja nisu baš dobro otvorila sezonu. Kvota da će Tobdžije Unaja Emerija konačno slaviti je 1,38, a da će se agonija nastaviti (dupla šansa X2) čak 3,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Arsenal - Vest Hem.

Klub iz Luksemburga u prvom meču plej-ofa za ulazak u grupnu fazu šokirao je favorizovani Kluž iz Rumunije s rezultatom 2:0. Milan Biševac (35) ceo meč presedeo je na klupi, jer još nije dovoljno spreman za evropske utakmice. To nije smetalo Luksemburžanima da posle Legije iz Varšava na pleća polože još jednu ekipu koja je igrala Ligu šampiona. Golovima Turpela u 67. i Sinanija u 80. minutu, Didelanž je napravio lepu uvertiru pred odlazak u Rumuniju sledećeg četvrtka.

Didelanž je klub osnovan 1991. godine, a prvi trener je Dino Topmeler, sin čuvenog nemačkog trenera Klausa Topmelera. Prvaci Luksemburga bili su 14 puta, a najveći uspeh do sada u Evropi bio im je treći krug kvalifikacija za Ligu šampiona 2012. godine kada su ispali od Maribora.

Milan Biševac ovog leta potpisao je jednogodišnji ugovor sa Didelanžom. Prethodno je jednu deceniju proveo u Francuskoj i Italiji. U Francuskoj je igrao za Lens, Valensijen, PSŽ, Olimpik iz Liona i Mec, dok je u Seriji A nosio dres Lacija iz Rima.

Kurir sport/A. R.

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track