TORINO SPREMAN ZA VELIKI DERBI SERIJE A: Udariće Sergej na Ronalda! (VIDEO)
Foto: REUTERS/Maxim Shemetov, REUTERS/Massimo Pinca

GOREĆE ITALIJA

TORINO SPREMAN ZA VELIKI DERBI SERIJE A: Udariće Sergej na Ronalda! (VIDEO)

Fudbal -

Večeras Juventus dočekuje Lacio (18.00). Srbin će se u Torinu direktno suprotstaviti superstaru "stare dame" zbog koga je već nedeljama Italija na nogama.

Zvezda Sergeja Milinković-Savića zasijala je najjače prošlog avgusta baš na Alijanc stadionu u Torinu, kad su njegovi "lacijali" iznenadili Juventus pobedom sa 3:2.

Sergej protiv kluba koji ga je ovog leta želeo u svojim redovima. Može li da ga zaustavi, hoće li Ronaldo dati prvenac u Seriji A? Kvota da će Juve slaviti uz bar jedan gol Lacija (1&GG) je 2,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Juventus - Lacio.

Večeras, godinu dana kasnije, nebeskoplavi se nadaju da će Srbin opet zauzeti šefovsku poziciju na terenu i da će tim povesti do trijumfa protiv "stare dame", u kojoj je počelo da se računa novo vreme otkako se među njih spustilo portugalsko fudbalsko božanstvo Kristijano Ronaldo.

Upravo su Srbin i Portugalac u mislima svakog Italijana centralne ličnosti večerašnjeg (18.00, Arena sport) derbija u Torinu. Od Sergeja se očekuje da konačno zablista u velikom meču. Predugo se čeka njegov odlučujući potez u derbijima, nije ga bilo ni prošlog vikenda protiv Napolija u Rimu, pa se već pojačava sumnja da li je on zaista igrač od 100 miliona evra.

Poznavaoci fudbalskog tržišta i igračkih kvaliteta mladog Novosađanina nemaju takve dileme, a i rimska Republika tvrdi da u fioci predsednika Lacija Klaudija Lotita još stoji ponuda Real Madrida od 95 miliona evra i svakog časa se "transfer bomba" može aktivirati ako Perez podigne vrednost obeštećenja. Tako bi kompletna Realova zarada od prodaje Ronalda Juventusu otišla na račun Lacija, ali čeka se da Sergej večeras da jak povod.

EVO ŠTA KAŽU VELIKANI

Kaziragi: Ronaldo će biti zaustavljen, Sergej vodi Lacio ka LŠ

Pjerluiđi Kaziragi, bivši as Juventusa i Lacija: - Ne verujem da će Ronaldo biti uspešan kao Španiji. Očekujem da će Mandžukić odrađivati prljav posao za Portugalca kao Benzema u Realu, dok je za Lacio najveći dobitak ostanak Sergeja, koji ih može povesti ka mestu u Ligi šampiona.

Di Karlo: Srbin donosi pobedu Laciju

Domeniko di Karlo, poznati italijanski trener: - Fudbal čine motivacija i strategija, a u meču s Juventusom očekujem da sjajnu igru Sergeja Milinković-Savića i Luisa Alberta. Lacio ide u Torino po najbolji rezultat i da se vrati u trku za najviši plasman u Seriji A.

Lombardo: Ronaldo odlučuje, Sergej se neće videti

Atilio Lombardo, igrao i za Lacio i za Juventus: - Svi očekuju da Ronaldo golom postane čovek odluke, pa tako i ja. Sergej? On je veliki igrač, ali Juventusova sredina terena već igra u sjajnoj formi, ne verujem u njegovu uspešnost u meču.

foto: EPA/RODRIGO JIMENEZ

RONALDO U BROJKAMA

* Prvi igrač s najbržih 350 golova za jedan tim, iz svega 335 mečeva * Prvi igrač sa po 40 postignutih golova u dve sezone zaredom * Jedini igrač s postignutih 60 golova u kalendarskoj godini, i tako četiri godine zaredom * Postigao 573 gola, osvojio 15 klupskih trofeja * Postigao prvih 100 golova u svega 123 meča na evrosceni

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track