DRAMA U MINHENU: Bajernu VAR poništio dva gola, ali šampion u završnici slomio Hofenhajm (VIDEO)
Foto: Reuters

PREMIJER NOVE SEZONE BUNDESLIGE

DRAMA U MINHENU: Bajernu VAR poništio dva gola, ali šampion u završnici slomio Hofenhajm (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Bajerna pobedili su Hofenhajm 3:1 (1:0) na "Alijanc areni" na premijeri nove sezone Bundeslige.

Ekipa, koju je tokom leta preuzeo hrvatski trener Niko Kovač, u odbranu titule krenula je naizgled ubedljivom pobedom, ali se namučila da do nje dođe.

Marko Grujić verovatno će debitovati u Bundesligi na meču Herta - Nirnberg, gde je kvota na tim iz Berlina 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Herta - Nirnberg.

Domaćin je poveo golom Milera posle kornera Kimiha u 23. minutu.

Kako je Bajern igrao u nastavku prvog poluvremenu, činilo se da će Hofenhajm doživeti debakl. Međutim, Bavarci, uključujući i Komana koji je imao najbolju šansu, nisu uspeli da postignu više nijedan gol do odlaska na odmor.

U 57. minutu usledio je šok za domaćina - Šalaj je izjednačio.

Krenuo je Bajern zatim u uraganske napade, koji su urodili plodom tek u finišu.

Riberi se zahvaljujući iskustvu izborio za penal. Izveo ga je Levandovski, golman Bauman je odbranio, a odbijenu loptu Roben ubacio u mrežu.

Međutim, sudija Dankert je posle pregledavanja snimka poništio gol (zbog Robenovog preranog ulaska u kazneni prostor), pa je Levandovski dobio drugu šansu i u 82. minutu se sa bele tačke upisao u strelce - 2:1.

Još jedan gol Bajerna je kasnije poništen zahvaljujući VAR-u, jer je Denkert procenio da je Milera lopta pogodila u ruku na putu ka golu.

Ipak, da ne bude nikakve dileme pobrinuo se Roben, koji je u 90. minutu ponovo zatresao mrežu Hofenhajma, ali mu je tada pogodak priznat - 3:1.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track