LOVA DO KROVA: Zvezda zaradila 26 miliona evra ove godine!
Foto: Dado Đilas

Sjajna 2018.

LOVA DO KROVA: Zvezda zaradila 26 miliona evra ove godine!

Fudbal -

Crveno-beli najviše zaradili na prodaji Nemanje Radonjića, Ričmonda Boaćija, Aleksandra Pešića, Uroša Račića, Luke Adžića i Abrahama Frimponga

Crvena zvezda je na transferima svojih fudbalera od početka godine zaradila neverovatnih 26 miliona evra! Fudbalski klub je tako potvrdio da ima odličnu sportsku i poslovnu politiku. Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela i Svetozar Mijailović uz pomoć trenera Vladan Milojevića polako, ali sigurno vraćaju crveno-bele na fudbalsku mapu Evrope.

Sarijev Čelsi igra sve bolje, a kvota na njegovu pobedu na gostovanju Njukaslu je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Njukasl - Čelsi.

Nekadašnji evropski i svetski šampion iz 1991. godine pre tri decenije pravio je velike transfere, poput tada najvećih i najbogatijih evropskih klubova. Oni malo stariji sećaju se kako je Crvena zvezda dobro zarađivala na prodaji svojih igrača poput Dragana Stojkovića, Dejana Savićevića, Darka Pančeva, Roberta Prosinečkog...

Ove godine Crvena zvezda je napravila pravi bum odličnom prodajom svojih igrača. Najveći transfer ostvaren je pre deset dana, kada je Nemanja Radonjić prodat Olimpiku iz Marselja za 12 miliona evra. Crveno-belima, koji su ga prošlog leta doveli za nula dinara, pripašće 7,2 miliona, dok će ostatak podeliti igrač i njegov bivši klub Roma. Drugi veliki transfer je prodaja Ričmonda Boaćija zimus u kineski Đangsu za 5,5 miliona evra. I momak iz Gane je dobrom poslovnom politikom i skautingom došao na Marakanu bez plaćanja obeštećenja.

foto: Fonet

Treći veliki transfer desio se ovog leta, a to je prodaja najefikasnijeg fudbalera prošle sezone Aleksandra Pešića u saudijski klub Al Šabab za 4,2 miliona evra. Crveno-beli su dobro prihodovali i prodajom Uroša Račića u Valensiju za 2,2 miliona evra, odnosno Gelora Kange za milion evra u češku Spartu. Luka Adžić otišao je za 800.000 evra u belgijski Anderleht, a Abraham Frimpong za skromnih 300.000 u mađarski Ferencvaroš.

Iznos u budžetu mogao bi da bude i veći ukoliko Milan Borjan, Nenad Krstičić, Slavoljub Srnić, Nemanja Milić i Milan Pavkov do 31. avgusta napuste klub. Ali, to će zavisiti od plasmana u Ligu šampiona...

Utakmica decenije

Izbaciš Salcburg i dobiješ 15,25 miliona evra

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 21.00 čas igraju najvažniju utakmicu u poslednjoj deceniji. U direktnom duelu protiv austrijskog Salcburga odlučuju o plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona. Trijumf ili remi crveno-belima bi doneo veliki sportski rezultat i povratak na mesto koje im pripada, ali svakako i ogroman finansijski kolač, jer samo plasman u grupnu fazu Lige šampiona donosi 15,25 miliona evra.

Zvezdini transferi u 2018.

Nemanja Radonjić Olimpik Marselj (Francuska) 12 miliona evra

Ričmond Boaći Đangsu (Kina) 5,5 miliona evra

Aleksandar Pešić Al Šabab (S. Arabija) 4,2 miliona evra

Uroš Račić Valensija (Španija) 2,2 miliona evra

Gelor Kanga Sparta (Češka) 1 milion evra

Luka Adžić Anderleht (Belgija) 800.000 evra

Abraham Frimpong Ferencvaroš (Mađarska) 300.000 evra

Ukupno: 26 miliona evra

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track