ODVRATNA VIDEO TEHNOLOGIJA: Masovno VARanje gledalaca!
Foto: Reuters

Od slavlja do očaja

ODVRATNA VIDEO TEHNOLOGIJA: Masovno VARanje gledalaca!

Fudbal -

Ludilo u Valjadolidu! Domaći tim postigao je gol nekoliko sekundi pre kraja meča protiv Barselone za veliki bod (1:1). Slavili su igrači Valjadolida gol, igrač je čak i skinuo dres, na tribinama je bio haos... A, onda na scenu stupa VAR.

Posle tri minuta napetosti video tehnologija je rekla svoje - bio je ofsajd. Nema gola. Nekoliko centimetara je bio ofsajd. Golim okom gotovo nevidljivo, tek kada tehnologija povuče crtu onda se može naslutiti da je nedozvoljena pozicija. Tuga koja je zavladala na stadionu ne može da se opiše... Navijači su kiptali od besa, a neki nisu mogli ni suze da zadrže. Jer, sudija je pokazao na centar, tri minuta su skakali, grlili se i onda "puj, pike ne važi". Centimetar je rekao svoje!

Tako je to bilo u Španiji, a u Nemačkoj je tek bio potpuni cirkus. Naime, na meču Bajern - Hofenhajm domaćem timu poništena su dva pogotka. Razlog za prvi poništeni gol je potpuno bizaran... Naime, na osnovu video tehnologije utvrđeno je da je jedan fudbaler ranije ušao u šesnaesterac prilikom izvođenja penala?! Drugi pogodak je poništen zbog ofsajda. VAR je potpuno uspavao sudije koje očigledno nikad više greše. Na svojoj koži novi sistem u fudbalu osetio je i Matija Nastasić, srpski fudbaler je nakon što je sudija pregledao snimak dobio crveni karton.

M. B.

Tehnologija je ovog vikenda odlučila ove mečeve

Valjadolid - Barselona 0:1 (0:0) Sudija je priznao, a VAR poništio gol domaćeg tima u 93. minutu

Bajern - Hofenhajm 3:1 (1:0) Dva poništena gola domaćem timu, od toga jedan iz bizarnog razloga

Volfsburg - Šalke 2:1 (1:0) Matija Nastasić dobio crveni nakon pregledavanja snimka

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track