SRBIN ODAO POČAST PREMINULOM PRIJATELJU! Tomović: Maštao sam da Astoriju posvetim gol!
Foto: Dado Đilas/EPA

emotivac

SRBIN ODAO POČAST PREMINULOM PRIJATELJU! Tomović: Maštao sam da Astoriju posvetim gol!

Fudbal -

Emotivni gest Nenada Tomovića oduševio je Italiju. Ovim povodom, srpski internacionalac za Kurir je pričao o prijatelju i bivšem saigraču kog je nedavno izgubio.

Davide Astori preminuo je u martu, vreme je prošlo ali Nenad prijatelja nije zaboravio. Upravo je njemu posvetio gol postignut na nedeljnom meču Fjorentine i Kjeva (4:1). Nenad Tomović je zatresao mrežu svog bivšeg kluba, postigao jedini pogodak za Kjevo u ovom susretu i umesto slavlja pogled podigao ka nebu sa rukama podignutim brojevima 1 i 3.

- Naravno prvo mi je u glavi bio Davide. Desilo se spontano, a baš sam pre meča maštao o golu i tome kako bih ga proslavio... U trenutku mi je palo na pamet da podignem broj 13 i posvetim ga njemu... I eto, imao sam sreće da to i ispunim - rekao je Nenad Tomović za Kurir, a onda nastavio:

foto: Printscreen

- Osim što smo igrali zajedno, on mi je bio i dobar prijatelj. Ali pre svega bio je jedna izuzetno posebna osoba, voljna da u svakom momentu izađe u susret svakome o čemu god se radilo, zato je i ostavio veliki trag za sobom. I srpski fudbaler iz redova Fjorentine Nikola Milenković postigao je gol na ovom meču, i takođe se setio bivšeg kapitena. Kako Nenad kaže, Astori je bio momak koji se Milenkoviću našao čim je stigao u redoive kluba iz Firence.

- Bio je uvek tu za mlade igrače, njihov glavni oslonac. Nikoli je odmah pomogao kada je stigao, pogotovo jer su igrali na istoj poziciji... Savetovao ga je oko italijanske lige, jezika... Za sve je bio tu - rekao je Nenad Tomović.

Heroj Tomović spasao život golmanu Kjeva Bilo je strašno, čovek je umirao

Prošle nedelje meč Serije A između Juventusa i Kjeva obeležila je jedna jeziva situacija koja se zahvaljujući Nenadu Tomoviću dobro završila. Prilikom duela sa čuvarem mreže Kjeva, Kristijano Ronaldo oborio je golmana Stefana Sorentina koji je kao pokošen pao na travu. Nakon toga fudbaleri "stare dame" slavili su gol, dok je Nenad Tomović saigraču spasavao život. - Situacija je bila zaista strašna. Ja sam se zadesio pored njega, pao sam na kolena da vidim šta mogu da uradim i shvatio sam da je ostao bez svesti. Krenuo sam da mu vadim jezik iz grla kako se ne bi ugušio i tada se povratio. Posle toga bio sam mnogo srećan - prepričao je pomalo skromno Tomović ovaj herojski podvig.

Sorentinova supruga Tomović je pravi muškarac

Nakon što je Tomović spasao život saigraču Stefanu Sorentinu dok je Kristijano Ronaldo nemo stajao pored njega, oglasila se supruga golmana Kjeva Sara Ruđeri, koja je oštro iskritikovala Portugalca: - Ako šampioni žele da ih zovemo šampionima, moraju prvo da budu ljudi. Izvinjavam se, ali ne mogu da poštujem ovog šampiona. Poštujem prave muškarce kao što je Tomović, koji je uradio sve što je mogao da pomogne mom mužu. Hvala onima koji imaju srce i humanost, a sram bilo one koji vređaju ili još gore - pogledaju, pa okrenu glavu!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track