UZ GROMOGLASAN APLAUZ PUBLIKE NAPUSTIO JE TEREN I OTIŠAO U SVLAČIONICU, ALI SRCE NIJE IZDRŽALO: Smrt je nerođenom sinu oduzela oca! (VIDEO)
Foto: Profimedia

SEĆANJE

UZ GROMOGLASAN APLAUZ PUBLIKE NAPUSTIO JE TEREN I OTIŠAO U SVLAČIONICU, ALI SRCE NIJE IZDRŽALO: Smrt je nerođenom sinu oduzela oca! (VIDEO)

Fudbal -

Na današnji dan 2007. godine preminuo je Antonio Puerta, španski fudbaler koji je umro u 22. godini života posle srčanog udara za vreme utakmice.

Tog 28. avgusta 2007. godine svet je bio potresen tragedijom koja je zadesila 22-godišnjeg fudbalera Sevilje Antonia Puertu.

Na utakmici njegove Sevilje i Hetafea nesrećni Antonio se srušio na zemlju u 35. minutu meča.

Odmah mu je pružena hitna medicinska pomoć, a uz gromoglasan aplauz publike uspeo je da stane na svoje noge i ode do svlačionice gde je doživeo novi srčani udar.

Prebačen je u bolnicu gde je tri dana bio priključen na aparate za održavanje života, ali počeli su da mu otkazuju vitalni organi.

Puerta je bio dete Sevilje sa kojom je osvojio pet trofeja i bio je jedan od najperspektivnijih mladih levih bekova u Evropi. U to doba klub iz Andaluzije bio osvajač tadašnjeg Uefa Kupa, a Puerta i Dani Alveš bili su najbolji igrači kluba.

Tražili su ga Mančester junajted, Arsenal i Real Madrid ali Sevilja je odbijala sve ponude. Sve to zajedno dovelo ga je do reprezentacije Španije za koju je odigrao jednu utakmicu.

Za Sevilju je odigrao 55 utakmica i postigao pet golova, a evropski Superkup 31. avgsta 2007. godine između Sevilje i Milana odigran je u njegovu čast.

Iza sebe je ostavio devojku Mar koja je bila trudna, a na sahrani koja je održana 29. avgusta bilo je oko 50 hiljada ljudi.

devojka mar dolazi na sahranu
devojka mar dolazi na sahranufoto: Profimedia

Nekoliko meseci kasnije, na svet je došao mali Aitor...

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track