SPREMNI SMO ZA BRUTALNE SRBE! Specijalci, policijski psi, helikopteri... Policija u punoj pripravnosti očekuje dolazak 10.000 DELIJA!
Foto: Printskrin

OPSADNO STANJE U SALCBURGU

SPREMNI SMO ZA BRUTALNE SRBE! Specijalci, policijski psi, helikopteri... Policija u punoj pripravnosti očekuje dolazak 10.000 DELIJA!

Fudbal -

Austrijska policija označila je duel Salcburga i Crvene zvezde kao utakmicu visokog rizika, jer se očekuje da će Austriju stići oko 10 hiljada navijača srpskog šampiona.

Južna tribina Red Bul arene, na kojoj će biti smešteni navijači Zvezde, rasprodata je u potpunosti. Dakle, na njoj će biti smešteno 7.200 najvatrenijih pristalica beogradskog šampiona.

Austrijska policija je u punoj pripravnosti zbog velikog dolaska Srba. Tamošnji mediji ističu da naši navijači imaju južnjački mentalitet i da "drugačije slave fudbal". Smatraju da su srpski navijači spadaju među najbrutalnije na svetu i napominju da je su česti obračuni huligana na večitim derbijima u našoj zamlji.

"Znamo da mnogi navijači neće doći samo zbog fudbala. Ipak, spremni smo na njih", rekao je portparol salcburške policije Hans Volfgruber.

foto: Printskrin

Stoga je policija za obezbeđenje u gradu, oko i na stadionu pokrenula kompletnu logistiku sa helikopterima, policijskim psima i anti-bombaškim specijalcima.

I dok vlasti u Salcburgu tvrde da su spremne za meč, mada vlasnici prodavnica i kafana u glavnoj gradskoj ulici izgleda da ne veruju tim obećanjima, poučeni iskustvom od pre nekoliko meseci kada su navijači iz Marselja napravili haos u centru grada.

Revanš duel Salcburg - Zvezda za ulazak u Ligu šampiona na programu je u sredu od 21.00.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track