PARTIZAN ODRŽAO KONFERENCIJU PRED BEŠIKTAŠ: Turski novinar nije mogao da veruje svojim očima kada je video Sašu Ilića (KURIR TV)
Foto: partizan.rs

neverovatno, ali istinito

PARTIZAN ODRŽAO KONFERENCIJU PRED BEŠIKTAŠ: Turski novinar nije mogao da veruje svojim očima kada je video Sašu Ilića (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana sutra igraju revanš meč sa ekipom Bešiktaša za prolaz u grupnu fazu Lige Evrope.

Od specijalnog izveštača iz Istanbula Dejana Petkovića.

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je danas da njegova ekipa u Istanbul na revanš utakmicu baraža za Ligu Evropa protiv Bešiktaša nije došla "s belom zastavom", kao i da se crno-beli ne pribojavaju protivnika i atmosfere.

"Sutra nas očekuje jedna teška utakmica protiv velikog protivnika. Neće nas zavarati loši rezultati Bešiktaša u poslednje vreme, znamo o kakvoj ekipi je reč. Bešiktaš ima povoljan rezultat iz prve utakmice, ali nismo došli sa belom zastavom. Vidimo svoju šansu u sutrašnjem duelu", rekao je Mirković novinarima u Istanbulu.

Partizan će sutra gostovati Bešiktašu u revanšu baraža za Ligu Evropa. Prošlog četvrtka u Beogradu bilo je 1:1.

"Očekujem pakleni ambijent, nadam se punom stadionu i prazniku fudbala", dodao je Mirković.

foto: partizan.rs

Trener Partizana je tokom igračke karijere igrao za Fenerbahče, gradskog rivala Bešiktaša, stoga je ocenio da navijači sutrašnjeg rivala prave "predivnu atmosferu", ali da se njegov tim ne plaši.

"Bio sam ovde pre petnaestak godina. Stadion izgleda fantastično, stari stadion u novom ruhu. Mi u Beogradu imamo sličnu atmosferu, naši navijači su takodje fanatični isto i sličan je ambijent. Nemamo čega da se plašimo", rekao je on.

Kapiten Partizana Saša Ilić je rekao da su crno-beli u prvoj utakmici pokazali da mogu da pariraju Bešiktašu.

"Već smo u Beogradu pokazali da ukoliko budemo 100 odsto koncentrisani možemo da pariramo Bešiktašu. Nadam se da ukoliko ponovimo pristup iz Beograda imamo čemu da se nadamo. Znamo atmosfera kakva nas očekuje, jer će naši mladi igrači imati želju da se pokažu pred velikim brojem gledalaca. Verujem u dobru utakmicu i voleo bih da Partizan prodje dalje", rekao je Ilić.

Utakmica izmedju Partizana i Bešiktaša igraće se sutra od 20.00 na stadionu Vodafon park.

Na konferenciji se desila jedna zanimljiva situacija kada je jedan turski novinar video Sašu Ilića, jer nije mogao da veruje da je to on. Nekoliko puta je pitao prevodioce da mu kažu da li je to zaista on. Prišao je kapitenu i postavio mu nekoliko pitanja da i sam bude siguran da li je on.

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

Podsetimo, Ilić je odigrao čak dve sezone u ekipi Galatasaraja i na 59 utakmica postigao čak 22 gola. On je nosio dres turskog kluba od davne 2007. godine pa do 2009.

Kurir sport

Foto: Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track