EKSKLUZIVNO ZA KURIR!  DARKO PANČEV: Zvezdo, dolazim!
Foto: EPA

Legenda crveno-belih otvorila dušu

EKSKLUZIVNO ZA KURIR! DARKO PANČEV: Zvezdo, dolazim!

Fudbal -

Čovek koji je zlatnim slovima upisan u istoriju Crvene zvezde oduševljen je naslednicima na Marakani! Darko Pančev posle dugo vremena dao je intervju za srpske medije, u kojem je potpuno otvoreno i iz srca pričao o novoj generaciji Zvezdinih igrača.

Bari je jedan jedini i teško će se ikad ponoviti, ali ovaj rezultat je odmah iza 1992. godine.

- Sjajno, oduševljen sam. Od srca im čestitam, presrećan sam od momenta kada je završen meč u Salcburgu - počeo je priču za Kurir Darko Pančev.

Znači gledali ste utakmicu?

- Taman posla da nisam, pa to se ne propušta.

Čini se da su Krstičićevo unošenje u lice fudbalerima Salcburga i krv koju je pustio Pavkov potpuno okrenuli meč? - Tačno, odlično ste to rekli. To je taj motivacioni momenat koji je promenio sliku ekipe. Postali smo mnogo življi, dok se, sa druge strane, u redove Salcburga uvukla neka nervoza.

Realno gledano, Salcburg je bio bolji? - Da, sa fudbalske strane. Bili smo inferiorni u prvom poluvremenu, dok smo se u drugom digli, pa je bilo izjednačeno stanje na terenu. Ali, ma znate šta, mi smo u Ligi šampiona! Šta nas briga kakva je bila utakmica!

Pamtiće se onih 77 sekundi? - Dva gola dati Salcburgu za celu utakmicu velika je stvar, a tek za tako kratko vreme. Imali smo mi i sreće, ali verujte da smo je zaslužili. Svi u klubu su zaslužili, vratilo im se za sav rad i trud koji su dali.

Navijači Zvezde toliko čekaju napadača, kako vam se čine Zvezdini špicevi? - Znam, znam. Pavkov gura dobro, robustan je, veliku svežinu daje napred. Veliki problem je zadavao odbrani Salcburga. Stojiljković je isto robustan i interesantan igrač, daje kvalitet.

Šta vam je prolazilo kroz glavu kad se videli onu atmosferu na stadionu? - Meni je sve ono dobro poznato. Imali smo sreću da smo u moje vreme igrali pred sto hiljada navijača. Zvezda ima nešto što nema nijedan klub na ovim prostorima, tolika ljubav nije lako objašnjiva. Niko, nema to niko. Možda samo je Hajduk mogao da se malo približi Zvezdi s tom ljubavlju...

Da li je fenomen tolika ljubav prema Zvezdi? - Pa, kad njih deset hiljada dođe tamo iza tribina da navija... Pored mog Vardara, meni, ćaletu i burazeru Zvezda je u srcu. To se nekako usadilo, normalno, postalo deo nas.

Da li se slavilo kod vas u Makedoniji? - Naravno! Kod mene u kafiću grupa od desetak momaka ostala je i pevala dva sata posle utakmice.

Srećom, UEFA je prepolovila kaznu, pa će se Liga šampiona igrati pred Delijama? - Znaš šta, moram da ovo kažem. Navijači, molim vas, sve mi znamo, vi ste mnogo puta u pravu, ali nemojte na stadionu vređati UEFA i isticati političke parole, sve nam to pravi veliki problem. Pravi problem i vama. Voleo bih da budete malo pragmatičniji, značilo bi svima.

Da li možemo da vas očekujemo na Ligi šampiona u Beogradu? - Svakako, bože zdravlja, dolazim - uz neizostavan osmeh zaključio je legendarni Darko Pančev.

Tako se to radi Grobari me zovu da čestitaju

Javljaju li se zvezdaši? - Evo, upravo sam pričao sa Dikom Stojanovićem. Baš lepo smo se ispričali o utakmici. A ima li onih sa druge strane Topčiderskog brda? - Da, da, zvao me je Goran Bogdanović da čestita. Tako mi radimo, zna se kod nas, uspeh čestitamo jedni drugima.

Bravo, Džajo, Terza, Mrkela...

Konačno su iz Ljutice Bogdana počele da stižu lepe vesti? - Zaslužili su! Tim koji radi, počev od Džaje, Terze, Mrkle, uspeo je u velikom poslu. Napravili su dobar tim, znam da svi nerado gledaju na prodaju igrača, ali oni to rade odlično. Ne daju ih po svaku cenu. Naravno, Milojevićeva zasluga je ogromna. Ekipa se potpuno promenila od kada je došao, u svakom smislu. Oseti se razlika u igri, pristupu, ponašanju, ma svemu. Velika, velika je to uloga Milojevića.

PSŽ, Napoli, Liverpul Uživajmo u grupi smrti

Žreb u Monaku Zvezdi je doneo PSŽ, Napoli i Liverpul. - Paklena grupa, jaki rivali. Biće teško, ali sad treba uživati u pravom fudbalu. Ne treba se opterećivati.

LIČNA KARTA Darko Pančev Datum rođenja: 7. septembar 1965. Mesto rođenja: Skoplje Brak: Maja Deca: Nadica i Marija Klupska karijera: Vardar 151 utakmica (84 gola), Crvena zvezda 91 (84), Inter 28 (10), Lajpcig 10 (2), Fortuna Diseldorf 17 (3), Sion 5 (-) Reprezentacije: Jugoslavija 27 (17), Makedonija 6 (1)

Autor: Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track