MURINJO OSUĐEN NA GODINU DANA ZATVORA! Slavni portugalski trener prihvatio kaznu
Foto: Reuters

POSTIGLI DOGOVOR

MURINJO OSUĐEN NA GODINU DANA ZATVORA! Slavni portugalski trener prihvatio kaznu

Fudbal -

Trener Mančester Junajteda Žoze Murinjo postigao je dogovor sa španskim tužilaštvom pa je zbog utaje poreza osuđen na godinu dana zatvora.

Portugalac je prihvatio kaznu od godinu dana, ali je neće služiti iza rešetaka, jer je u Španiji praksa da kazne ispod dve godine ne podležu odlasku u zatvor.

Mančester Junajted, Murinjo, kao i njegovi predstavnici posle najnovije odluke u ovom slučaju nisu bili dostupni za komentar.

Slavni trener se po optužnici podignutoj prošle godine teretio za utaju poreza dok je bio na klupi Real Madrida. Španska poreska služba je optužila Murinja da je utajio 3,3 miliona evra poreza, pošto nije prijavio prihode na ime ostvarenih prava na lik 2011. i 2012. godine.

Kako je saopštilo tužilaštvo Murinjo se ranije nagodio i priznao krivicu u ovom slučaju, te je platio kaznu od 1,15 miliona evra. Ipak, utvrđeno je da postoje propusti u postupku, pa je došlo do novog procesa.

Osuđujuća kazna Murinju u slučaju utaje poreza je samo jedna u nizu, pošto su ranije zbog sličnih krivičnih dela dogovor sa tužilaštvom sklapali i Kristijano Ronaldo, kao i drugi slavni fudbaleri, poput Lionela Mesija koji je takođe proglašen krivim.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track