ZDRAVO, JA SAM RONALDO! Šmekerski gaf popularnog Zube: Slavni Brazilac i zvanično ušao u Viljadolid
Foto: EPA/NACHO GALLEGO

VEĆINSKI VLASNIK ŠPANSKOG KLUBA

ZDRAVO, JA SAM RONALDO! Šmekerski gaf popularnog Zube: Slavni Brazilac i zvanično ušao u Viljadolid

Fudbal -

Nekada najbolji fudbaler sveta Ronaldo, kao novi većinski vlasnik španskog kluba, predstavio se igračima punim imenom i prezimenom, kao da nikad niko nije čuo za njega.

Legendarni brazilski fudbaler Luiz Nazario de Lima, ili jednostavno Ronaldo, i zvanično je počeo s radom u Valjadolidu, pošto je postao većinski vlasnik ovog španskog kluba.

Popularni Zuba je za 30 miliona evra kupio 51 odsto akcija povratnika u Primeru i već se prihvatio novog posla. Upoznao je sve zaposlene u klubu, sastao se s igračima i objasnio sa kojom idejom je ušao u ovaj posao.

- Zdravo svima, ja sam Luis Nazario Ronaldo de Lima - obratio se nekada najbolji fudbaler sveta igračima u svlačionici, kao da nikad niko nije čuo za njega.

- Želimo da oformimo najbolji mogući tim kako bismo bili što kompetitivniji. Jasno je da smo razgovarali o tome. Imamo uslove da ispunimo naše ciljeve i želja je da ne ostanemo ovde već da rastemo koliko god je to moguće - između ostalog je rekao Ronaldo, koji je ranije bio vlasnik američkog Fort Loderdejla sve do gašenja 2016. godine.

- Prošao sam kroz mnoge faze u fudbalu, fudbal je strast. Valjadolid ima više od 20.000 članova, ali nećemo se tu zaustaviti, želimo da rastemo koliko nam naše želje dozvole. Valjadolid će učvrstiti status prvoligaša, nakon čega ćemo nastaviti da gradimo. Biće teško pobediti nas - poručio je novi vlasnik španskog kluba.

Prvi stiže Vinisijus Žunior? Iako nema zvaničnih potvrda Ronaldo je navodno već "ubacio" 29 miliona evra u kasu Valjdaolida, pa su odmah počele priče o novim igračima. Jedna od njh je o Vinisijusu Žunioru, momku koji je iz Flamega došao u madridski Real za 45 miliona evra i koji bi mogao da dođe u Valjdaolid na pozajmicu u zimskom prelaznom roku.

foto: Profimedia

I oni su vlasnici klubova

*Dejvid Bekam, Inter Majami (MLS liga od 2020. godine)

*Didije Drogba, Finiks rajzing (MLS liga)

*Paolo Maldini, Majami (MLS liga)

*Rajan Gigs, Pol Skols, Niki Bat, Geri Nevil, Fil Nevil, Salford siti (9. engleska konferencija)

*Demba Ba, Eden Azar, Johan Kabaje, Musa Sov, San Dijego (NASL liga)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track