KAKAV PROMAŠAJ ARSENALA: Vidić pre Junajteda nuđen Vengeru, Francuz odbio i drugog Srbina
Foto: Profimedia

loša procena

KAKAV PROMAŠAJ ARSENALA: Vidić pre Junajteda nuđen Vengeru, Francuz odbio i drugog Srbina

Fudbal -

Bliski saradnik Arsena Vengera iz vremena boravka Francuza u Arsenalu Goran Milosavljević priznao da u Londonu nisu verovali u Nemanju Vidića kad im je nuđen

Milosavljević je rekao da je znao za Vidićeve kvalitete još iz vremena dok je najbolji srspki defanzivac u ovom veku igrao za Crvenu zvezdu i da je zbog toga ubeđivao Vengera za Nemanjin potpis 2005. godine.

- U Arsenalu nisu verovali u moju procenu Nemanjinih kvaliteta, za razliku od Mančester junajteda koji ga je prigrabio sebi naredne godine. Sumnjali su u moju preporuku i zbog toga su izgubili vanserijskog igrača - rekao je Milosavljević za engleske medije.

foto: Fonet

Vidić je stekao ogromnu slavu u Junajtedu sa 300 utakmicama i neverovatnom požrtvovanošću za klub u kojem je osvojio pet Premijer liga, tri Liga kupa i jednu Ligu šampiona.

- Sarađivao sam sa Arsenalom nepunih 15 godina dok je Venger bio menadžer kluba. Njegov osećaj za talente o kome se priča je doveo do toga da je klub propustio da anagažuje mnoga imena koja su kasnije napravila karijere, prvenstveno se to odnosi na Vidića - rekao je Milosavljević.

On je otkrio i da je aktuelni kapiten Kristal Palasa Luka Milivojević takođe bio ponuđen Vengeru.

- Milivojevića poznajem iz mlađih kategorija. Sa 12 sam ga zapazio, a sa 15 godina je bio po mojom ozbioljnom pažnjom. i njega sam preporučio Vengeru, a ovaj je odbio. Posle je otišao u Kristal Palas i postao odličan fudbaler - izjavio je Milosavljević.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track