SAVRŠENI ORLIĆI: Mlada reprezentacija Srbije pobedila Rusiju i plasirala se na Evropsko prvenstvo (VIDEO)
Foto: FSS

ZAVRŠILI POSAO DVA KOLA PRE KRAJA KVALIFIKACIJA

SAVRŠENI ORLIĆI: Mlada reprezentacija Srbije pobedila Rusiju i plasirala se na Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Fudbal -

Mlada reprezentacija Srbije pobedila je Rusiju u Nižnjem Novgorodu 2:1 (0:0) i obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo.

Domaćin je poveo golom Nikite Černova u 62. minutu, izjednačio je Luka Jović iz penala u 74, a trijumf "orlićima" doneo je Aleksandar Lutovac u 88. minutu.

foto: Printskrin
foto: Printscreen
foto: Printskrin

"Orlići" su ovom pobedom overili učešće na EP, koje će održati od 16. do 30. juna 2019. godine u Italiji i San Marinu.

Srbija na vrhu Grupe 7 ima čak osam bodova prednosti nad drugoplasiranom Rusijom (24-16) dva kola pre kraja.

U poslednja dva kola Srbija igra kod kuće, sa Austrijom (12. oktobar), a onda i sa Jermenijom (16. oktobar).

foto: Printscreen

Domaćinu je u današnjem meču pobeda bila neophodna da bi ostao u igri za prvo mesto, pa je u prvom poluvremenu imao inicijativu, ali su mreže mirovale.

Kada je Lutovac promašio veliku priliku na isteku sata igre, stigla je kazna. Posle prekida Černov je udarcem glavom doveo Rusiju u vođstvo.

Černov je imao priliku da duplira prednost, ali je Radunović, kao i tokom celog meča, sjajno intervenisao.

Izjednačenje je stiglo u 74. minutu. Melihov je srušio Jovića, sudija Irati je pokazao na belu tačku, a upravo je napadač Ajntrahta bio siguran izvođač penala - 1:1.

Sve dileme oko odlaska na Evropsko prvenstvo otklonio je Lutovac u 88. minutu, kada je uz pomoć stative poslao loptu u mrežu za konačnih 1:2.

Utakmicu je posmatralo 38.760 gledalaca. Fudbalski savez Rusije je saopštio da je to novi rekord kada je reč o utakmicama mladih timova u toj državi.

Srbija je ostvarila svih osam pobeda u dosadašnjem delu kvalifikacija, a dodajmo da Đorović nije mogao da računa na sve igrače, jer su mnogi u "A" reprezentaciji, poput Andrije Živkovića, Nemanje Radonjića, Saše Lukića, Nikole Milenkovića i Marka Grujića.

RUSIJA: Melihov - Černov, Fomin, Gulijev, Žigulev, Konovalov, Raskazov, Obljakov, Lisov, Zuev (od 75. Bakajev), Melkadze (od 84. Soboljev).

SRBIJA: Radunović - Gajić, Marković, Jovanović, Bogosavac - Mašović, Ilić (od 47. Račić) - Ranđelović (od 69. Adžić), Pantić, Lutovac - Jović (od 90+4. Stevanović).

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track