DOKTOR FUDBALA  Zvezdan Terzić: A od Lige šampiona 20 miliona evra!
Foto: Nebojša Mandić

lova do krova

DOKTOR FUDBALA Zvezdan Terzić: A od Lige šampiona 20 miliona evra!

Fudbal -

Generalni direktor Crvene zvezde otkriva koliko je budžet potreban za najletinije fudbalsko takmičenje

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić doktorirao je na fudbalu ove sezone ulaskom u Ligu šampiona. Crveno-beli su posle 26 godina ponovo u elitnom razredu, sa najboljim klubovima Starog kontinenta. Klub koji je 1991. godine osvojio Kup šampiona pobedivši tada prebogati Olimpik iz Marselja na penale, vratio se tamo gde i pripada.

Zvezdan Terzić je ubeđen da Crvena zvezda neće igrati samo jednu sezonu u Ligi šampiona. Uspeh ove sezone vidi kao dobar podsticaj za buduća vremena. Finansijski impuls od 15,25 miliona evra, koliko se dobija od UEFA za sam ulazak u grupnu fazu, crveno-beli žele da umnože i na prodaji karata i dresova zarade još pet miliona evra.

- Možemo i moramo da idemo samo napred! Najteži period je iza nas. Moramo biti pametni i iskoristiti ovu euforiju oko Crvene zvezde. I ovaj finansijski impuls, da novac reinvestiramo u nove igrače. Crvena zvezda mora da se u regionu pozicionira kao dominantan klub - istakao je Zvezdan Terzić.

Crvena zvezda je ovog leta napravila pravi fudbalski bum, ne samo rezultatski već i u igračkom kadru. Na Marakanu su u smiraj prelaznog roka stigli Ričmond Boaći, Marko Marin i Goran Čaušić. Pre njih, pred početak kvalifikacija, Miloš Degenek, Lorenco Ebisilio, Nikola Stojiljković, Veljko Simić, Dejan Meleg, Zoran Popović, Rašid Sumaila i Kafu. Nove ugovore dobili su Nenad Krstičić, Filip Stojković, Vujadin Savić i Milan Borjan.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

- Marin, Boaći i Čaušić bili su naše želje još u junu! Jednostavno, morali smo da investiramo jer smo za protivnike u Ligi šampiona dobili velika imena. Svu trojicu smo uspeli da završimo u jednom danu, što je neverovatno. Sada imamo strašan skup igrača, najkvalitetniji još od one generacije iz Barija. Treneru Vladanu Milojeviću neće biti lako jer će morati da balansira i zadrži pozitivnu energiju. Otvoreno kažem da smo zaradili, ali i da su nam porasli rashodi. Crvena zvezda sada troši po sezoni 20 miliona evra! Godišnje, treba nam 12 miliona evra samo na plate igrača, plus 4,5 miliona evra na obeštećenja fudbalera. Javnost mora da zna da veliki uspesi mnogo koštaju. Opet, samo veliki sportski rezultat generiše velike prihode.

Protivnici Crvene zvezde, Napoli, PSŽ i Liverpul, garantuju fudbalski užitak za publiku.

- Prava navala za ulaznice vladala je prethodne dve nedelje. Bukvalno odmah posle žreba. Niko nije pitao za cenu, svi su želeli da imaju kartu. Mi smo se potrudili da cene ulaznica ne budu astronomske, ali da opet možemo dobro da zaradimo. Da smo imali kapacitet, mogli smo da prodamo 500.000 karata!

Bez obzira na Ligu šampiona, Zvezdan Terzić na kraju podseća: - Prioritet u ovoj sezoni je šampionska titula u Srbiji!

Dokazali zvezdaštvo

Boaći i Marin se odrekli velikih para

Zvezdan Terzić je otkrio da su se Ričmond Boaći i Marko Marin odrekli velikog novca zbog dresa Crvene zvezde: - Boaći i Marin su na delu pokazali svoje zvezdaštvo! Obojica su se odrekla velikog novca. Boaći je imao 2,5 miliona evra godišnju platu u Kini, a ovde će primati mnogo manje. Slična je situacija i sa Marinom, koji je imao 1,4 miliona evra po sezoni. Došao je ovde za duplo manje para jer je veliki zvezdaš.

Sanacija

Smanjujemo dug

Veliki dug nije bio dobar drug Crvene zvezde u proteklom periodu. - Sigurno je da ćemo izdvojiti deo novca koji smo zaradili ovog leta na sanaciju dugova. Plus, novac ćemo investirati u izgradnju internata od preko 3.000 kvadrata kako bismo uložili u našu decu. Omladinska škola mora biti temelj razvoja Crvene zvezde - istakao je Terzić.

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track