VRELO U NOVOM SADU: Peta liga, a navija se kao da je prva! (KURIR TV)
Foto: Privatna Arhiva

Atmosfera za nezaborav

VRELO U NOVOM SADU: Peta liga, a navija se kao da je prva! (KURIR TV)

Fudbal -

Stariji ljubitelji fudbala sa setom i nostalgijom pričaju o "kanarincima" sa Detelinare, koji su bili nezaobilazni faktor u nekadašnjoj Drugoj saveznoj ligi, uz jedan izlet u elitu ondašnje države, gde se takođe nisu obrukali.

Na žalost, serija korupcionaških afera, loše uprave i teška vremena, dovela su pre nekoliko godina ekipu RFK Novog Sada pred gašenje – katanac je izbegnut, ali se na "Radničkom" sada gleda nižerazredni fudbal.

Međutim, promene početkom septembra, kada je na čelo kluba došao advokat Goran Karadžić uz tim ambicioznih i posvećenih privrednika, uglednih pojedinaca i ljudi od renomea, pokrenuli su čuvenu Detelinaru, a novi vetrovi i planovi za ekspresan povratak, za početak u Srpsku ligu, vratili su na tribine i godinama pasiviziranu "Koridu".

Nekoliko desetina pripadnika ove navijačke grupe napravili su u petoligaškom okršaju atmosferu uz brojnost koje bi se postideli i mnogi prvoligaši, a to je očigledno prijalo fudbalerima koji su sa 2:0 ispratili goste iz Đurđeva i najavili da uz pojačanja koja su se odlično adaptirala, nemaju konkurenciju u ovom rangu.

Poseta nije iznenadila predsednika Gorana Karadžića, koji kaže da ima i plan i strategiju kako da Novi Sad vrati tamo gde mu je i mesto – u vrh srpskog fudbala.

- Svi smo mi vojnici ovog kluba, a Detelinara mu je lojalna bez obzira na rang takmičenja, što se videlo i na ovom susretu. Sigurno je da ćemo brzo rasti, a ja pozivam na još veću posetu i energiju, jer nam svima to znači u ovom trenutku. Samo zajedno možemo krenuti putem novog uspeha – kaže Karadžić.

Kurir sport Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track