MESI MAGIJOM OTVORIO NOVU SEZONU LIGE ŠAMPIONA: Barselona sa igračem manje pregazila PSV, Inter preokrenuo protiv Totenhema na Meaci (VIDEO)
Foto: reuters

spektakl

MESI MAGIJOM OTVORIO NOVU SEZONU LIGE ŠAMPIONA: Barselona sa igračem manje pregazila PSV, Inter preokrenuo protiv Totenhema na Meaci (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Barselone pobedili su večeras na domaćem terenu PSV sa 4:0, u utakmici prvog kola Grupe B u Ligi šampiona.

Trostruki strelac bio je Lionel Mesi. On je prvi gol postigao u 32. minutu iz slobodnog udarca, a zatim je bio strelac u 77. i 87. minutu. Gol je postigao i Osman Dembele u 75. minutu.

Argentinac je postao prvi fudbler u istoriji Lige šampiona sa osam het trikova.

Takodje, Mesi je postao drugi igrač u istoriji najelitnijeg evropskog takmičenja, posle Raula, koji je postigao gol u 14 uzastopnih sezona.

U drugoj utakmici u Grupi B, fudbaleri Intera pobedili su na svom terenu posle preokreta Totenhem sa 2:1.

Engleski klub poveo je u 53. minutu golom Kristijena Eriksena, a Inter je izjednačio u 86. golom Maura Ikardija. Pobedu plavo-crnima doneo je Matijas Vesino u drugom minutu nadoknade vremena.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

92. minut - GOOOL! Neverovatna završnica na Meaci! Do pre nekoliko minuta otpisani Inter je poveo u nadoknadi vremena! Užasna reakcija Totenhemove odbrane posle kornera, De Vrij je prebacio loptu glavom sa prve na drugu stativu, a tamo je Matijas Vesino neometan šalje u gol!

88. minut - GOOOOL! Mesi!

85. minut - GOOOOL! Ikardi!

85. minut - Vidal ulazi u igru umesto Ivana Rakitića.

79. minut - CRVENI KARTON! Dobio je Umtiti drugi žuti karton posle faula nad Lozanom. trčao je Meksikanac kontru, a onda se ispred njega samo postavio Umtiti u koga je Lozano udario kao u stenu.

77. minut - GOOOOOL! Ponovo Mesi! Još jedna magija Argentinca za ubedljivo vođstvo domaćina.

75. minut - GOOOOOOL! Dembele! Namestio se Musa na desnu nogu, opalio u suprotnu stranu gola i pogodio nebranjeni deo mreže.

69 minut - Sjajna šansa za Totenhem da duplira vođstvo, Handanović brani prvi šut, nakon čega se Son našao u ofsajdu i "spasao" Inter.

68. PREČKA - Pokušao je Suarez šutem iz kolena da iznendai golmana PSV-a, ali je lopta završila na prečki gostiju.

66. minut - Miran ulazi na teren umesto Virgevena.

59. minut - Najbolja šansa za Inter, posle centaršuta sa desne strane, Perišić šutira glavom na drugoj stativi, ali Vorm uspeva da obuzda loptu.

58. minut - Novi pokušaj Kutinja. Zut je loptu izbacio u korner.

foto: Reutrs

54. minut - Novi pokušaj Lozana. Opalio je punom, ali lopta je završila preko gola. Nekoliko sekundi kasnije, isto je uradio i Felipe Kutinjo.

54. minut - GOOOOOL - Totenhem vodi! Gol Totenhema je delo Kristijana Eriksena.

50. minut - Prvi pokušaj u nastavku delo je Lionela Mesija koji je okušao svoj šut sa ivice šesnaesterca, ali lopta je završila u rukama golmana PSV-a.

46. minut - Startovao je drugi deo igre.

foto: reuters

PRVO POLUVREME:

45. minut - Gotova su poluvremena na obe utakmice.

45. minut - Odličan šut De Jonga. Opalio je punom sa nekih 20 metara, ali ponvo je lopta otišla van okvira gola.

37. minut - Kejn promašio zicer! Fantastična prilika za Totenhem, impresivan pas Eriksena za Kejna u kazneni prostor, najbolji strelac SP prolazi Handanovića, ali mu lopta beži ispred nebranjenog gola.

foto: reuters

33. minut - Nezgodna putanja lopte posle centaršuta Perišića i slabe reakcije Sančesa na prvoj stativi, ali golman Vorm uspeva da izboksuje van kaznenog.

32. minut - GOOOOL! Prvi gol u ovogodišnjoj Ligi šampiona. Mesi je prelepim golom otvorio ovu sezonu.

23. minut - Lozano je izuzetno motivisan da se dokaže na Kamp Nou, pretrčao je Đordija Albu, što retko kome uspeva, ali nije imao snage za bolju završnicu od promašaja.

foto: Reuters

18. minut - Solidan šut Eriksena iz slobodnog udarca sa oko 30 metara udaljenosti od gola Intera, ali Handanović bez problema boksuje loptu.

15. minut - Dobra prilika za "neroazure", atraktivna intervencije Sančesa, "makazicama" je izbacio loptu iz peterca.

foto: Reuters

14. minut - Nova šansa za PSV. Ponovo supokušali iz kontre, napadač je pokušao iz kolena , ali je lopta prošla pored leve stative Ter Štegena.

11. minut - Pokušala je i Barselona prvi put u novoj sezoni. Kutinjo je zakačio loptu glavom, ali ona je otišla daleko preko gola PSV-a.

foto: Reuters

8. minut - Prva šansa na meču za PSV. Pereira je pokušao sa ivice šesnaesterca iz poluvoleja, ali je lopta prešla preko prečke.

3. minut - Tereni su zategnuti pod konac.

1. minut - Utakmice su počele.

foto: Reuters

SASTAVI:

Svoje premijerne mečeve u ovogodišnjoj Ligi šampiona odigraće timovi iz prve četiri grupe (A, B, C, D).

Od ove sezone dobili smo i novi termin odigravanja mečeva u ovom takmičenju, pa ćemo koji minut pre 19 časova imati dva duela. Novu sezonu otvaraju Barselona i PSV, a u isto vreme snage će odmeriti i ekipe Intera i Totenhem.

Od 21 čas odigraće se šest preostalih mečeva današnjeg programa.

Klub Briž na svom terenu dočekuje nemačku Borusiju Dortmund, dok će Galata na svom terenu pokušati da iznenadi prvaka Rusije.

Derbi dana, bez sumnje, se igra na Enfildu gde će domaći Liverpul pokušati da se suprostavi PSŽ-u, najboljoj ekipi u Ligi 1.

U grupi D se igraju takođe dva duela. Monako će u kraljevini dočekati Simeoneove ratnike, dok će Šalke na svom stadionu ukrstiti koplja sa prvakom Portugala.

Za ljubitelje fudbala sa ovih prostora najzanimljiviji će bez sumnje biti duel Crvena zvezde i italijanskog Napolija koji je na programu od 21 čas.

Kurir sport

Foto: Footy headlines

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track