SKANDAL TRESE HRVATSKU: Tužilaštvo uletelo u Kuću fudbala i napravilo HAOS!
Foto: Profimedia

PUKLO

SKANDAL TRESE HRVATSKU: Tužilaštvo uletelo u Kuću fudbala i napravilo HAOS!

Fudbal -

Po nalogu Državnog tužilaštva policija je u sredu upala u sedište Fudbalskog saveza Hrvatske, a razlog je preprodaja karata za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Prema saopštenju Tužilaštva, a kako prenosi hrvatski Indeks, policija je poslata u sedište hrvatske kuće fudbala kako bi izvršila istragu preprodaji karata za finalnu utakmicu Mundijala Hrvatska - Francuska. Savez je dobio karte, ali ne za javnu prodaju, već za kupovinu članovima porodica fudbalera, prvenstveno aktuelnim reprezentativcima i članovima stručnog štaba.

Informaciju je potvrdio i Fudbalski savez Hrvatske, koji je saopštio da je istraga obavljena, ali da ne mogu da otkriju detalje zbog tajnosti postupka.

foto: Reuters

Inače, ovo nije prvi put da se pominje zloupotreba karata u Hrvatskoj. Pre nekoliko dana poznati hrvatski novinar Drago Ćosić osumnjičen je da je prodavao karte “na crno”, pa mu je uručen otkaz.

Zbog preprodaje ulaznica osumnjičeni su Drago Ćosić i međunarodni koordinator HRT-a Saša Dedić. Cena ulaznice za finalnu utakmicu između Francuske i Hrvatske na crnom tržištu iznosila je skoro 20.000 evra, a FIFA je u poslednjem trenutku sprečila preprodaju.

Kurir sport

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track