ZVEZDA PROTUTNJALA I KROZ KRUŠEVAC: Gobeljić evrogolom najavio laku trojku crveno-belih protiv Napretka za plus 5 ispred Partizana! (VIDEO)
Foto: Starsport©

superliga srbije

ZVEZDA PROTUTNJALA I KROZ KRUŠEVAC: Gobeljić evrogolom najavio laku trojku crveno-belih protiv Napretka za plus 5 ispred Partizana! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su kao gosti kruševački Napredak 3:0 (2:0) u zaostalom meču 5. kola Superlige Srbije.

Četiri minuta za tri boda. Crvena zvezda je u Kruševcu golovima u 16, 20 i 88. minutu minutu došla do pobede protiv Napretka u zaostalom meču Superlige - 3:0.

Putokaz za trijumf je dao Marko Gobeljić fenomenalnim pogotkom sa oko 30. metara posle kratkog dodavanja posle prekida. Samo par minuta kasnije je prednost duplirana.

Veljko Simić je prošao po levoj strani i preciznim udarcem poslao loptu kroz noge golmana Petrovića.

Konačan rezultat postavio je Jevtović sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca, sa više od 20 metara, u 88. minutu.

Zvezda posle devet kola vodi na tabeli sa 25 bodova, pet više od Radničkog iz NIša i Partizana.

Drugo poluvreme

90+3. minut - Kraj utakmice

89. minut - Alivodić je bio pred golom Zvezde

88. minut - GOOOOOOL 3:0 Jevtović! Fudbaler Zvezde je pogodio mrežu iz slobodnog udaerca sa nešto više od 20 metara.

86. minut - Nova greška Borjana! Krenuo je na loptu, ali je ispustio. Jović to nije iskoristio

81. minut - Kakva šansa! Ispala je odbramna Zvezde, ali je Vukanović, iako sam pred Borjanom napravio veoma loš izbor, pa je golmann Zvezde ukrotio loptu

78. minut - Vulić je centriraoa Eskić napre pogodio prečku, a zatim nije uspeo da zatrese mrežu

72. minut - Kontranapad Zvezde. Ben je zavrnuo loptu, ka Jovičiću koji je promašio sa svega nekoliko metara. Za svaki slučaj sudija je pokazao da je igrač Zvezde u ofsajdu

63. minut - Dobra akcija Ebisilija i odbrana golmana Napretka

55. minut - Na klupi Napretka u nastavku nema trenera Milorada Kosanovića

50. minut - Gužva pred golom Zvezde, jer je Borjan izašao i igrao rukom. Sudija Široki mu je dao žuti karton, a igrači Napretka su protestovali. Požuteo je N'Dijae, a ka golu Zvezde neperecizno je šutirao Vulić.

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

43. minut - Pavkov je probao volejem sa 16, 17 metara, ali je lopta otišla preko gola

41. minut - Pomalo čarki na terenu. Prednjače, Veškovac, Ndiaje i Ebisilijo

32. minut - Simić želi i drugi gol. Brzonogi univerzalac Zvezde šutirao je neprecizno sa distance, iako je imao slobodnog Jovančića na desnoj strani

24. minut - Napredak je malo došao do daha

20. minut - GOOOOOOOL 2:0 Simić! Sjajan pas Bena na srtranu, ka Simiću koji je odlučioda sam završi akciju i pogodio gol

16. minut - GOOOOOOOOOL 0:1, Gobeljić! Fudbaler Crvene zvezde je primio loptu na oko tridesetak metara od gola, napravio korak, raspalio po njoj i pogodio gornji desni ugao gola Napretka

7. minut - Ebisilio je iznudio korner, potom iz kornera gađao prvu stativu, ali je odbrana Napretka otklonila opasnost

5. minut - Ben je pokušao da uposli Simića, ali je bio neprecizan

2. minut - Dobra akcija Napretka po desnom boku, loptu je pokušao da ubaci Ndiaje, ali je Zvezdina odbrana sprečila opasnost

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

Sastavi

Stadion: Mladost u Kruševcu. Sudija: Zoran Široki.

Napredak: Nn. Petrović - Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Ne. Petrović - Eskić, Kostić - Ndiaje, Vulić, Vukanović - Zec

Crvena zvezda Borjan - Stojković, Babić, Degenek, Gobeljić - Jovičić, Jovančić - Ben, Ebisilio, Simić - Pavkov

Tok meča

Meč 5.kola Super lige Srbije između Napretka i Crvene zvezde nije odigran u prvobitno planiranom terminu, zbog učešća Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je njegova odgovornost najveća za lošu igru u derbiju, ali da je duel sa večitim rivalom Partizanom "arhiviran" i da je ekipa fokusirana na zaostali meč protiv Napretka u Kruševcu.

"Stvarno imam poverenje u ove igrače, to je bila jedna utakmica u kojoj ništa nije "štimalo", ja snosim najveću odgovornost i ne bežim od toga. Probaćemo da ispravimo sve greške. Zabrinutost uvek postoji i kad imamo dobre rezultate i kad igramo dobro. Uvek hoćemo ono što je dobro da još poboljšamo, a loše da popravimo. Stavili smo tačku na duel sa Partizanom. Idemo dalje, desila se takva utakmica. Čeka nas novi izazov i utakmica u Kruševcu biće skroz drugačija, a teško je porediti Napoli i Salcburg sa drugim mečevima jer nemaju mnogo toga zajedničkog"

Milojević se dotakao i igračkog kadra, odnosno problema sa povredama i mogućim rotacijama u timu.

"Imamo problema, ali videćemo još na koga ću moći da računam. Vujadin Savić je nastavio sa terapijom, Nikolu Stojiljkovića očekujemo vrlo brzo sa nama, a i ostali imaju određene probleme. Što se tiče novajlija, to su igrači koji mogu dosta toga pruže, u to sam ubeđen i nemam nikakvu dilemu. Želimo da se što pre integrišu. Imam poverenje i u Kafua, niko od njih nije zaboravio fudbal, možda njemu samo treba malo više vremena da se uklopi, ali strpljiv sam i kroz rad se sve prevazilazi", istakao je MIlojević.

Trener Kruševljana Milorad Kosanović je prošle godine tukao Crvenu zvezdu u Kruševcu, a još se pamti i njegov trijumf sa Borcem iz Čačka na Marakani od 5:1. Znao je Zvezdu da namuči i kao trener Radnika.

"Ovako ja radim. Prvo vidim ono što oni imaju, a onda se trudim da nađem način kako da im se suprotstavimo. Na kraju, moram da vidim šta to treba da uradimo da naš kvalitet dođe do izražaja. U tome je cela caka. Imamo nešto, verujte. A, to ćemo videti na utakmici. Ako nam to naše bude prolazilo, biće dobro. Ako ne bude...", rekao je Kosanović.

Domaćini su na startu sezone ostvarili tri pobede, uz četiri remija i samo jedan poraz. U prethodnom kolu savladali su na svom stadionu ekipu Dinama iz Vranja rezultatom 3:0. Sa 13 osvojenih bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli.

Gosti su sezonu započeli sa sedam pobeda, uz jedan remi, pa su jedini neporaženi tim u ligi. U prethodnom kolu odigrali su nerešeno sa ekipom Partizana na gostovanju u Humskoj, a rezultat je bio 1:1. Sa 22 osvojena boda na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli.

Kurir soprt

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track