ŠTA SE DOGODI KAD MAŽIĆ ISKLJUČI: Rumun Petresku dobio od Kineza sedam mečeva suspenzije zbog vređanja (VIDEO)
Foto: EPA

Srbin sudio u kineskom prvenstvu

ŠTA SE DOGODI KAD MAŽIĆ ISKLJUČI: Rumun Petresku dobio od Kineza sedam mečeva suspenzije zbog vređanja (VIDEO)

Fudbal -

Tako se to radi! Legendarni Rumun, trener Guejdžoua, vređao srpskog sudiju, pa dobio novčanu kaznu od 6.000 evra i zabranu vođenja ekipe.

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić delio je pravdu na dva meča kineskog klupskog fudbala pokazavši svoju klasu i navijačima na Dalekom istoku. Ipak, nije sve išlo kao po loju za Mažića i njegove pomoćnike Stevicu Ristića i Dalibora Đurđevića!

Neočekivano problem je pravio Rumun Dan Petresku, trener Guejdžoua, trenutno poslednjeplasirani tim kineskog šampionata. Na utakmici Guejdžoua i Peking Guana, koji se bori za titulu, rumunski stručnjak pokušavao je stalnim prigovorima da izvrši pritisak na Mažića, a igrao se 40. minut pri rezultatu 0:0, kada je očigledno preterao u svojim gestikulacijama i uvredama.

Usledilo je isključenje i pokazan mu je put na tribine, zbog čega je Rumun još jače počeo da protestuje! U prijavi zvaničnih lica na utakmici zabeleženo je da se Petresku nedolično ponašao koristeći psovke, a kazna za divljanje skupo će ga koštati, kao i njegovu ekipu. Disciplinska komisija odredila je sedam mečeva suspenzije i 49.000 juana (oko 6.000 evra), pa će do kraja prvenstva voditi ekipu s tribina.

U nastavku meča, Petreskuov tim poveo je tri minuta nakon njegovog isključenja, da bi u 78. minutu nakon sugestije iz VAR sobe Mažić pokazao i na penal za domaćina. Utakmica je završena rezultatom 3:2, golom gostiju iz opravdano dosuđenog jedanaesterca zbog igranja rukom u kaznenom prostoru.

U kup meču 25. septembra između Šandonga i Dalijena (3:0) nije bilo spornih situacija, a treneri Li Sijaopeng i čuveni Bernd Šuster ponašali su se pristojno.

Ceo septembar u Aziji, turneja po Arabiji i Kini

Najbolja sudijska trojka Srbije od kraja avgusta non-stop se nalazi na putu.

Prvo su sudili plej-of meč Lige šampiona Benfika - PAOK (1:1), da bi posle novosadskog derbija Proleter - Vojvodina (0:1) izašli na azijsku fudbalsku scenu deleći pravdu najpre u Saudijskoj Arabiji na prvenstvenim mečevima Al Fejsali - Al Batin (2:2) i mali srpski derbi Al Etihad, za koji igra Aleksandar Pešić, i Al Kadisije, koju vodi Aleksandar Stanojević.

Uspešniji je bio srpski trener jer je njegov tim slavio kao gost sa 0:3.

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track