KRVAVI HRVATSKI DERBI: Vatrogasac na Poljudu ostao BEZ PRSTIJU! Fudbaler Hajduka pogođen komadom betona u glavu! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)
Foto: Printscreen

DIVLJANJE HULIGANA

KRVAVI HRVATSKI DERBI: Vatrogasac na Poljudu ostao BEZ PRSTIJU! Fudbaler Hajduka pogođen komadom betona u glavu! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Fudbal -

Užasne slike iz Hrvatske obišle su čitav svet.

U subotu je na splitskom Poljudu odigran hrvatski derbi između Hajduka i Dinama (0:0). Meč će ostati upamćen po žestokim neredima na stadionu.

Najvatrenije pristalice Hajduka, popularna Torcida, u drugom poluvremenu je zasula teren bakljama i topovskim udarima i tom prilikom teško je povređen jedan vatrogasac. Nesrećni čovek je u pokušaju da sa atletske staze baci topovski udar ostao bez prsta, a oštećen mu je i sluh.

- Video sam je kako leži na podu. Gledao par sekundi i mislim: Nije se aktivirala, to je to! Pokupiću je i baciti u kutiju. Uzeo sam je u ruke, napravio par koraka i trenutak pre nego što ću je pustiti - eksplodirala je! Od tog trenutka više se ničega ne sećam. Bio sam toliko zbunjen da sam do pola puta do bolnice imao kacigu i vizir na glavi. Ne znam je li me neko odveo i ko - pričao je ranjeni vatrogasac za hrvatske medije.

Još jedan žestok incident obeležio je ovaj derbi. Naime, fudbaler Hajduka Adam Đurkso pogođen je komadom betona u glavu.

- Imao sam taj komad betona u rukama, nije baš mali... Utakmica je zbog toga nakratko bila prekinuta, kao i kod bakljada - rekao je za "Jutarnji list" Miroslav Marković, šef bezbednosti hrvatske kuće fudbala.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track