JUVENTUS MOŽE BEZ RONALDA: Dibala het-trikom razbio Jang bojs! David Silva spasao Mančester siti protiv Hofenhajma (VIDEO)
Foto: Reuters

GRAĐANI DO PRVE POBEDE GOLOM U 87. MINUTU

JUVENTUS MOŽE BEZ RONALDA: Dibala het-trikom razbio Jang bojs! David Silva spasao Mančester siti protiv Hofenhajma (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Juventusa pobedili su Jang bojs u Torinu 3:0 (2:0), dok je Mančester siti trijumfovao na gostovanju Hofenhajmu 2:1 (1:1) u prvim utakmicama drugog kola Lige šampiona.

Juventus je zaposeo vrh Grupe H, jer je zabeležio i drugu pobedu. "Stara dama" je bila lišena pomoći Kristijana Ronalda, zbog isključenja u prvom kolu u Valensiji, pa je sve sam morao da uradi Paulo Dibala.

Argentinac je zabeležio het-trik!

Dibala je prvaka Švajcarske načeo već u petom minutu, u 33. je duplirao prednost svog tima, a konačan rezultat postavio u 69.

U međuvremenu, mogao je još jednom sjajni Argentinac da se upiše u strelce, ali je pogodio stativu.

Jang bojs je i dalje bez bodova, a današnju utakmicu završio je sa igračem manje, jer je u 78. minutu Kamara dobio drugi žuti karton.

foto: Reuters

Mančester siti je posle kiksa na startu Lige šampiona (izgubio kod kuće od Liona 1:2), u drugom kolu zabeležio pobedu, ali je do nje došao teškom mukom.

foto: Reuters

Hofenhajm je poveo već u prvom minutu golom Belfodila, a Aguero je uzvratio na asistenciju Sanea u sedmom.

foto: EPA/ARMANDO BABANI

U prvom poluvremenu gosti su bili znatno bolji rival, stvarali šanse, ali ih i promašivali. U nastavku je domaćin uspeo da "umrtvi" favorizovane "građane" i bio je nadomak cilja - da ostane neporažen.

Međutim, u 87. minutu David Silva je načinio majstoriju u kaznenom prostoru i pobedu i veliku radost Mančester sitiju.

U Grupi F "građani", kao i Lion, imaju tri boda, dok su Hofenhajm i Šahtjor osvojili po jedan, s tim da francuski i ukrajinski tim večeras igraju međusobni duel drugog kola.

TOK MEČEVA:

KRAJ! JUVENTUS - JANG BOJS 3:0, HOFENHAJM - MANČESTER SITI 1:2!

87. minut - HOFENHAJM - MANČESTER SITI 1:2 - DAVID SILVA! Španac se sjajno snašao u kaznenom prostoru domaćina i doneo prednost "građanima".

73. minut - CRVENI KARTON! Situacija je sve gora po Jang bojs, Kamara je isključen zbog drugog žutog kartona.

73. minut - Fudbaleri Mančester sitija tražili su penal pošto je Sane pao posle duela sa golmanom Baumanom, ali je slovenački sudija Skomina pokazao da se igra nastavi.

69. minut - JUVENTUS - JANG BOJS 3:0 - HET-TRIK DIBALE! Kvadrado je poslao loptu pred gol, a Dibali nije bilo teško da je ubaci u praznu mrežu.

48. minut - STATIVA! Umalo het-trik Dibale, ali je pogodio stativu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na obe utakmice.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Hofenhajm - Mančester siti 1:1, Juventus - Jang bojs 2:0.

34. minut - JUVENTUS - JANG BOJS 2:0 - DIBALA! Matuidi je šutirao, golman Von Balmos je odbranio, a odbijenu loptu je Argentinac smestio u mrežu.

7. minut - HOFENHAJM - MANČESTER SITI 1:1 - AGUERO! Sane je nesebično proigrao Argentinca, koji se u blizini gola dobro snašao i poslao loptu u mrežu.

5. minut - JUVENTUS - JANG BOJS 1:0 - DIBALA! Argentinac je pobegao čuvaru i sa desetak metara iz prve poslao u mrežu dugu loptu Bonućija.

1. minut - HOFENHAJM - MANČESTER SITI 1:0 - BELFODIL! Belfodil je bio na ivici ofsajda, primio je loptu od Demirbaja, izašao sam pred golmana Edersona i matirao ga.

1. minut - Utakmice su počele.

SASTAVI:

U sastavu Jang bojsa je i srpski fudbaler Miralem Sulejmani.

"Stara dama" protiv prvaka Švajcarske igra bez Kristijana Ronalda, koji je za 15 godina igranja u Ligi šampiona prvi put "pocrveneo"na utakmici sa Valensijom. Dobio je direktno isključenje pošto je pokušao da počupa Murilja, a u Juventusu su odahnuli, jer ga je UEFA suspendovala na samo jednu utakmicu.

"Građani" su promovisani u prve favorita Lige šampiona, ali su u prvoj rundi doživeli šok. Najveće iznenađenje priredio je Lion savladavši upravo Siti i to usred Mančestera 2:1. Zato nema sumnje da će izabranici Pepa Gvardiole zbiti redove i učiniti sve da poprave utisak u duelu sa Hofenhajmom.

"Pred nama je pet finala. Izgubili smo prvu utakmicu, tako da sad moramo pobediti u svakoj do kraja, a sutra je prva... Ovo je Liga šampiona, svi timovi su dobri i to čini stvari komplikovanim. Od kada sam ovde, svaki put smo se lako plasirali u nokaut fazu i možda ovo pokazuje koliko je jaka konkurencija", rekao je Gvardiola.

Španac je imao i reči hvale za trenera Hofenhajma Julijana Nagelsmana, koji je sa 31 godinom postao najmlađi trener u istoriji Lige šampiona. Nagelsman je preuzeo Hofenhajm u februaru 2016. godine sa samo 29 godina i vodio je klub sa ivice ispadanja iz Bundeslige do Lige šampiona.

"Impresioniran sam. Preuzeo je Hofenhajm u lošoj situaciji i svake godine postaje bolji... Imaće dobru karijeru", rekao je Gvardiola.

PAROVI DRUGOG KOLA UTORAK GRUPA E BAJERN – AJAKS 21:00 AEK – BENFIKA 21:00 GRUPA F HOFENHAJM – MANČESTER SITI 18:55 LION – ŠAHTJOR 21:00 GRUPA G CSKA – REAL MADRID 21:00 ROMA – PLZENJ 21:00 GRUPA H JUVENTUS – JANG BOJS 18:55 MANČESTER JUNAJTED – VALENSIJA 21:00

SREDA GRUPA A ATLETIKO MADRID – KLUB BRIŽ 21:00 DORTMUND – MONAKO 21:00 GRUPA B PSV – INTER 21:00 TOTENHEM – BARSELONA 21:00 GRUPA C PSŽ – CRVENA ZVEZDA 18:55 NAPOLI – LIVERPUL 21:00 GRUPA D LOKOMOTIVA MOSKVA – ŠALKE 18:55 PORTO – GALATASARAJ 21:00

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track