MILORAD VUČELIĆ ZA KURIR: Partizan će biti vlasnik renoviranog stadiona!
Foto: Beta

crno-beli slave 73. rođendan

MILORAD VUČELIĆ ZA KURIR: Partizan će biti vlasnik renoviranog stadiona!

Fudbal -

Na današnji dan pre tačno 73 godine osnovano je Jugoslovensko sportsko društvo Partizan, koje se i danas tako zove.

Prvi čovek crno-bele porodice i predsednik fudbalskog kluba Milorad Vučelić tvrdi da je iza sportista ostala godina izuzetnih rezultata i uspeha, a da će narednu obeležiti totalno renoviranje njihovog doma - stadiona u Humskoj 1.

foto: Beta Ap I Beta

"Kada pogledamo listu nagrađenih, onda bismo mogli reći da je protekla godina izgledala impresivno. To je pregršt prvenstava, osvojenih medalja, sjajnih individualnih i ekipnih rezultata u svim sportovima, zbog čega ćemo na našoj tradicionalnoj proslavi dodeliti zaslužena priznanja za uspešno predstavljanje Partizana i Srbije. E sad, tako izgleda JSD Partizan spolja. Unutar njega postoji obilje problema, pre svega finansijskih, ali rezultati su nam veći i značajniji od svake nedaće".

Ko je najviše pogođen problemima?

"Zavisi od sporta do sporta, stvorena je šarolika slika. Zajedničko im je da u manjoj ili većoj meri svi oni dobijaju pomoć fudbalskog kluba. Teški dani su ispred jer su problemi nasleđe prošlih vremena, kada je država više vodila računa o manjim sportovima - boksu, rvanju, stonom tenisu, šahu... Oni ne mogu da budu samo na leđima fudbalskog kluba, već država mora pronaći način za njihovo održanje".

Da li će mali sportovi sledeći rođendan dočekati u još težoj situaciji, budući da se i fudbalski klub suočava sa svojim mukama u finansiranju?

"Tim povodom smo se pre dva meseca sastali predsednik SD Crvena zvezda Nebojša Čović i ja kako bismo zajednički zatražili pronalaženje rešenja za funkcionisanje, na primer, vaterpola. Naša želja je da se Ministarstvo sporta i gradski sekretarijati ozbiljnije pozabave stanjem sporta u Beogradu. Oni, naravno, čine nešto plaćanjem termina za treniranje, ali potrebno je više brige pokazati, recimo, za hokej na ledu, koji ne može drugačije doći do novca. Rešavanje problema mora biti dugoročno, a ne da se Partizanu svojinskim transformacijama oko bazena dodatno otežava funkcionisanje".

Flaster na usta Ne smem da kažem šta mislim

Fudbalski klub? - Moram da pazim šta govorim, jer se nalazimo pod stalnim prijavama i kaznama. Mi smo u poslednjih nekoliko utakmica oštećeni najmanje za četiri boda, što negativno utiče na igrače, jer vide da teren ne odlučuje pitanje pobednika.

Šta znači obnova stadiona za sve članove Partizanove porodice?

"Tim projektom smo okupirani svi mi u sportskom društvu. Detaljno renoviranje, tačnije totalni preporod stadiona, počinje na proleće sledeće godine kao državni projekat vredan 12 miliona evra, a mislim da će koštati i više od toga. Nećemo dozvoliti da se završi po sistemu "spolja gladac, a unutra jadac". Sigurno će u novom objektu s novim sadržajima biti svima lepše. Inicijalno je pomenuta suma od 12 miliona evra za obnovu, ali za ukupan projekat biće neophodno 20 miliona evra".

Ostali sportovi Andrea Arsović najbolja

Pojedinac i tim koji su obeležili godinu? - Andrea Arsović! Ona već po navici dobija nagrade za svoje velike uspehe u streljaštvu, dok su u konkurenciji ekipnih sportova vaterpolisti! Ohrabruje početak sezone našeg košarkaškog kluba sa podmlađenom ekipom.

foto: Marina Lopičić

Da li će na sledećem rođendanu Partizan i zvanično biti vlasnik svog stadiona u Humskoj?

"Mislim da će biti tako! Bez titulara se ni ova velika investicija neće započeti. Taj stadion je na zakonit način prenet u vlasništvo Partizana, da bi kasnije iz političkih razloga ono naknadno bilo osporeno. Očekujem da sledeće godine u ovom vreme dobijemo novo lice stadiona. Možda ne kompletno, ali dobar deo da bude završen".

Može li rekonstrukcija stadiona da zadovolji sve standarde UEFA?

"Upravo se radi zbog toga kako bi svi zahtevi UEFA bili ispunjeni nakon završetka radova. Radi se građevinski. Kada se završi noseća konstrukcija za reflektore, ostali deo građevinskih radova biće lakši".

kurir.rs / Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track