FILIP KOSTIĆ DAO PRVI GOL ZA AJNTRAHT: Luka, Mijat i ja razbijamo! (VIDEO)
Foto: Starsport©

INTERVJU

FILIP KOSTIĆ DAO PRVI GOL ZA AJNTRAHT: Luka, Mijat i ja razbijamo! (VIDEO)

Fudbal -

Dobili smo balkanski derbi s Laciom. Jović i ja smo cimeri, a takođe i Mijat i Rebić, nerazdvojni smo i funkcionišemo sjajno, priča Kostić za Kurir.

Srpski reprezentativac Filip Kostić čekao je oko 500 minuta na svoj prvenac u dresu novog kluba i čini se da ga je postigao kada je to njegovom Ajntrahtu bilo najpotrebnije.

Golom za 2:1 brzonogog srpskog krila i definitivno je bio slomljen otpor Lacija, a timu iz Frankfurta popločan put do tri boda (4:1) i prvog mesta u grupi H Lige Evrope.

Kakva je atmosfera u timu posle ubedljive pobede nad Rimljanima?

foto: EPA/ARMANDO BABANI

- Atmosfera je, kao i uvek, odlična! Vredno radimo i znamo da će se to sve isplatiti. Protiv Lacija smo na najbolji način iskoristili višak adrenalina koji smo dobili od navijača, tako da smo na vreme postigli golove u prvom poluvremenu. Nastavak nije bio isti kao početak, jer oni su brzo ostali sa dva igrača manje zbog isključenja, pa smo meč lagano priveli kraju - priča Kostić za Kurir.

Kako ste se osećali na terenu sa još četvoricom srpskih igrača?

foto: EPA/ARMANDO BABANI

- Neobično je bilo, jer nije često situacija da nas bude toliko. U mom timu Jović, Gaćinović i ja, u Laciju Sergej i Basta! Još su tu bili Rebić kod nas, a Lulić, Badelj i Beriša u Laciju. Pravi balkanski derbi!

Kako funkcioniše srpski trio u Frankfurtu?

- Sjajno! Pored nas je i reprezentativac Hrvatske Ante Rebić! Luka i ja smo cimeri, a Mijat i Ante. Postali smo nerazdvojni, jer putovanja su česta, pa su i brojni karantini. Sve najbolje mogu reći o svim saigračima.

A saradnja s trenerom Adijem Hiterom?

- Veoma sam zadovoljan! Bio je tri godine trener Jang bojsa i tamo je radio s našim Mikijem Sulejmanijem, pa je i naučio neke naše reči.

U Podgorici ćemo pokazati ko smo

Šta srpski navijači mogu da očekuju od "orlova" u Podgorici?

- Reći ću vam iskreno, mi smo najbolji tim u grupi, ali meč protiv Rumunije u Beogradu je pokazao da to nije dovoljno da bismo pobedili. U Podgorici bismo mogli da svima damo do znanja ko će na kraju biti prvi na tabeli.

LIČNA KARTA

Filip Kostić Rođen: 1. novembar 1992, Kragujevac Pozicija: levo krilo Klubovi: Radnički Kragujevac, Groningen, Štutgart, Hamburger, Ajntraht Reprezentacija: 27 mečeva / 2 gola

Kurir sport/ Dejan Petković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track