PREDSEDNIK CRVENE ZVEZDE: Ne damo Miloja, zbog njega igramo Ligu šampiona!
Foto: Nebojša Mandić

Podrška uprave

PREDSEDNIK CRVENE ZVEZDE: Ne damo Miloja, zbog njega igramo Ligu šampiona!

Fudbal -

Predsednik crveno-belih Svetozar Mijailović ubeđen da će šef struke posle bolnog poraza od PSŽ izvući pouke i vratiti ekipu na pobednički kolosek

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović u razgovoru za Kurir kaže da trener Vladan Milojević ima punu podršku uprave, te da visok poraz od Pari Sen Žermena u Ligi šampiona ne treba tragično shvatati. Čovek koji jako dobro pamti dane kada je Crvena zvezda bila prvak Evrope i sveta 1991. godine ubeđen je da će igrači i stručni štab izvući dobre pouke posle Pariza.

Kurir je Svetozara Mijailovića zatekao na njegovom radnom mestu, u kancelariji predsednika u poslu. Dok je sređivao papirologiju upitali smo ga za Pariz i sredu veče.

- Što se kaže... Još se sležu utisci. Jednostavno, Zvezda je u ovom trenutku imala i slab dan i raspoloženog protivnika. Nismo mogli da pokažemo više u sudaru sa jednim od najboljih timova na svetu. Treba se okrenuti budućim utakmicama, zaboraviti ovo jer to više ne može da se ispravi. Ali, u narednim utakmicama Lige šampiona svakako možemo popraviti utisak. Ne bih tragično shvatao poraz u Parizu - rekao je Svetozar Mijailović, a potom pokušao da povuče paralelu na slavne dane prošlosti iz 1991. i surovu realnost 27 godina posle:

- Da ne posmatramo sve kroz novac. Jednostavno, treba imati na umu dve ili tri činjenice. PSŽ ima igrača koji sam može da reši utakmicu. Crvena zvezda u ovom trenutku ne poseduje igrački kadar koji može da odskoči u odnosu na prosek. Za razliku od onog vremena kada smo imali nekoliko fudbalera evropskog formata. Što se kasnije i pokazalo kao činjenica kada su svi oni završili u najboljim klubovima Evrope. I to su dve neuporedive stvari. Tadašnji i današnji fudbal ne mogu se upoređivati.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević emotivno je reagovao posle poraza u Parizu, rekavši da snosi odgovornost i da je on glavni krivac za ono što se dešavalo na Parku prinčeva.

- Milojević je trener po našem izboru, on izvanredno radi svoj posao. Svaki trener bi jedan ovakav poraz isto doživeo. To je u potpunosti razumljivo. Vladan je čvrst čovek, dobar karakter. Nadam se da će sve to prevazići i nastaviti i dalje da gura sa istim oduševljenjem i uspehom koji je postigao prošle i na početku ove takmičarske sezone.

Kurir je zanimalo da li to znači da Milojević ima apsolutnu podršku uprave.

- Naravno! To se nijednog trenutka nije dovodilo u pitanje. Naprotiv. Svako ko iole razume, shvatiće da je ovo što smo postigli do sada najveća zasluga našeg trenera - bio je jasan Mijailović.

Realnost

Niko nas nije očekivao u Ligi šampiona

Svetozar Mijailović ubeđen je da su struka i igrači Zvezde naučili lekciju u Parizu: - Jedna stvar koju treba imati na umu. Ovaj tim Crvene zvezde i stručni štab na čelu sa trenerom Vladanom Milojevićem postigli su nešto što niko od zvezdaša u poslednjih mesec dana nije mogao ni da pretpostavi. To je nešto što treba da nas vodi. Ovo će biti jedno iskustvo, doduše prilično bolno, ali i to je sport. Primali su i veći timovi, ne kažem veći klubovi, od nas, isti i veći broj golova od PSŽ, a pritom imali veće mogućnosti nego mi.

O Vladimiru Vuletiću

Neka ga, to je njegovo pravo

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić na neprimeren način je komentarisao poraz Zvezde u Parizu, podsmevajući se crveno-belima na društvenim mrežama. - Ne, ne, ne... Neću to da komentarišem! Stvarno me to ne zanima. Svačije je pravo da se ponaša u datoj situaciji onako kako misli da treba. Neka im tako bude - rekao je Mijailović.

O razmeni dresova

Impresionirani megazvezdama

Po završetku utakmice u Parizu nekoliko fudbalera Crvene zvezde pohitalo je ka igračima PSŽ da razmene dresove. Takav postupak nije u skladu sa renomeom, istorijom kluba. - Nisam to video i ne bih to komentarisao. Verovatno su mnogi od njih bili impresionirani igračima PSŽ, jer se stvarno radi o megazvezdama u svakom pogledu - smatra Mijailović.

Kurir sport/A. Radonić

Foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track