UEFA zatvara stadion Dinamu ZBOG SRBINA, ali HRVATI SU MU BESKRAJNO ZAHVALNI: Prvi je video ustaški simbol i SPASAO modre! (VIDEO)
Foto: Profimedia

cela hrvatska bruji

UEFA zatvara stadion Dinamu ZBOG SRBINA, ali HRVATI SU MU BESKRAJNO ZAHVALNI: Prvi je video ustaški simbol i SPASAO modre! (VIDEO)

Fudbal -

Delegat na utakmici bio je srpski sudija Vlado Glođović, koji je upozorio da se skine ustaški simbol, inače bi kazna za Hrvate bila drakonska

UEFA je otvorila istragu protiv Dinama iz Zagreba zbog ustaškog simbola koji je viđen na tribinama u Briselu.

Dinamo je gostovao ekipi Anderlehta u okviru grupne faze Lige Evrope, a jedna zastava koja je viđena na tom duelu podigla je veliku prašinu.

Naime, srpski sudija Vlado Glođović, inače delegat na tom meču, prijavio je ustaška obeležja koja je video na tribini za vreme meča. Zastava je više puta sklonjena i vraćena, sve dok neko iz Dinama nije reagovao i tada je zastava uklonjena.

Vlado Glođović
Vlado Glođović foto: FSS

Međutim, tada je već bilo kasno. Zastavu je, sem Glođovića, prijavio i predstavnik FARE (Fudbal protiv rasizma u Evropi).

Hrvatski mediji strahuju od kazne, a prema nekim nagađnjima, očekuje se zatvaranje stadiona za utakmicu sa Spartakom iz Trnave.

Ipak, mediji u Hrvatskoj su veoma zahvalni Srbinu. Naime, Glođoviću su Hrvati zahvalni zbog brze sugestije da uklone obeležja i tako spreče rigorozniju sankciju. Oni su odmah reagovali i zastava je brzo uklonjena sa tribine. Uprava kluba je veoma zahvalna Srbinu zbog sugestije i brze reakcije.

Kada smo već kod Spartaka, njih je UEFA već kaznila zatvaranjem stadiona na jednom meču zbog rasističkih poviuka na meču 1. kola LE protiv Anderlehta.

Dalke, njihova obe međusobna duela će biti odigrana pred praznim tribinama, ako je verovati hrvatskim medijima.

Kurir sport

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track