ODLAZAK SKANDAL MAJSTORA: Napravio dete ženi najboljeg druga, vređao na rasnoj osnovi i ispisao savremenu istoriju Čelsija!
Foto: Reuters

fudbalska penzija

ODLAZAK SKANDAL MAJSTORA: Napravio dete ženi najboljeg druga, vređao na rasnoj osnovi i ispisao savremenu istoriju Čelsija!

Fudbal -

Legendarni engleski defanzivac Džon Teri oprostio se od fudbala posle 23 godine, ali bi uskoro trebalo da nastavi karijeru kao asistent Tjeriju Anriju na klupi Aston Vile

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Engleske i Čelsija, legendarni Džon Teri, odlučio je da završi igračku karijeru. Čovek koji je ovog leta imao milionske ponude Sportinga iz Lisabona i Spartaka iz Moskve rešio je da okači kopačke o klin.

Ako je verovati engleskim medijima, Terija čeka mesto prvog asistenta Tjeriju Anriju na klupi Aston Vile, gde će im cilj biti da ovog velikana iz Birmingema što pre vrate u Premijer ligu.

Bez patetike, komplikovanja i bajkovitog kraja Džon Teri je na društvenim mrežama napisao samo jednu rečenicu: - Posle 23 neverovatne sezone u fudbalu, odlučio sam da je došao pravi trenutak za oproštaj!

Džon Teri je uz Frenka Lamparda i Didijea Drogbu bio simbol najslavnijeg perioda Čelsija, otkada je taj klub došao u vlasništvu ruskog milijaredera Romana Abramoviča. Prošlu sezonu odigrao je u dresu Aston Vile. Nekadašnji fudbaler Čelsija iza sebe ima i dva velika skandala.

Simpatizeri Vest Hema nikada mu nisu zaboravili uvrede koje je na rasnoj osnovi uputio Antonu Ferdinandu. Baš iz tog razloga, Antonov stariji brat legendarni štoper Mančester junajteda Rio, nikada nije voleo da u reprezentaciji Engleske igra u paru sa Terijem.

foto: Www.youtube.com

Džon je na udaru ostvrske javnosti bio i kada se saznalo za njegovu aferu sa suprugom prijatelja, saigrača iz Čelsija i reprezentacije Vejna Bridža. Vanesa Peronsel je potom abortirala njegovo dete u sedmom mesecu trudnoće, a on joj je na račun uplatio 20.000 funti kako bi mogla da se oporavi!? Posle svega, Bridž je napustio klub i odbijao da pruži ruku bivšem prijatelju svaki put kada bi se potom susretali na utakmicama.

Činjenice o Džonu Teriju

* kao dečak navijao je za Mančester junajted * fudbalske korake napravio je u Čelsiju, u koji je stigao kao 14-ogodišnji dečak * u dresu "plavaca" debitovao je oktobru 1998. godine * za Čelsi je odigrao 702 zvanične utakmice u kojima je dao 65 golova * imao je 2008. seks aferu sa suprugom saigrača Vejna Bridža Vanesom Peronsel * njegova supruga Toni, sa kojom ima blizance Džordža i Samer, nije se razvela od njega * godine 2009. dobio je nagradu "tata godine" * platio je više od milion funti za pisanje auobiografije * 2011. odbio je poziv Žozea Murinja da pređe u Real iz Madrida

Trofeji Džona Terija sa Čelsijem

1 - Liga šampiona 1 - Liga Evrope 5 - Premijer liga 5 - FA kup 3 - Liga kup 2 - Komjuniti šild

Kurir sport/A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track