NAJVEĆI NARKO BOS PLANIRAO DA UBIJE MARADONINOG SAIGRAČA: Plaćeni ubica Pabla Eskobara otkrio kako je čuveni argentinski fudbaler spasao glavu
Foto: Reuters

ISPOVEST

NAJVEĆI NARKO BOS PLANIRAO DA UBIJE MARADONINOG SAIGRAČA: Plaćeni ubica Pabla Eskobara otkrio kako je čuveni argentinski fudbaler spasao glavu

Fudbal -

Nekadašnji argentinski fudbaler, a sadašnji selektor Perua, Rikardo Gareka bio je na meti čuvenog narko bosa Pablo Eskobara, ali je izbegao smrt.

To je priznao Jon Žairo Velaskez, poznatiji kao Popaj, koji je 80-ih godina prošlog veka bio Eskobarov plaćeni ubica.

Popaj je, govoreći za peruanski list "El Popjular", izjavio da je Eskobar planirao ubistva bombama fudbalera Amerike de Kali u vreme dok je Gareka igrao za taj kolumbijski klub (1985-1988).

foto: AP

"Da, Rikardo Gareka je stalno bio na Eskobarovom oku, ali na kraju nisu došli do njega", rekao je Velaskez i dodao:

"Patronova (prim.aut. Eskobarova) ljubav prema fudbalu spasla je Gareku i ostale igrače Amerike. On je razmišljao da fudbalerima stavi bombe pod automobile kao osvetu zato što je kartel Kali aktivirao eksplozivnu napravu blizu kuće Pablove porodice".

foto: Profimedia

Kali kartel je bio najveći neprijatelj Eskobarovom kartelu iz Medeljina.

"Eskobar je razmišljao o ubistvima svih igrača Amerike de Kali, jer ipak smo bili u ratu", nastavio je Popaj i izneo šokantnu tvrdnju:

"Pablo je čak kidnapovao igrače iz Kalija kao osvetu braći Rodrigez (prim.aut. šefovima Kali kartela), pa pošto nisu sarađivali, ubio je porodicu Pedra Sarmijenta, koji sada uspešno radi kao trener".

Pedro Sarmijento je bio reprezentativac Kolumbije 37 puta.

Velaskez je rekao da su karteli uništili kolumbijski fudbal. Između ostalog, Pablo Eskobar je kontrolisao Independijente iz Medeljina.

Popaj je odležao zatvorsku kaznu za terorizam, prodaju droge, iznudu, zaveru u terorističke svrhe i ubistvo.

Pablo Eskobar je ubijen 1993, kada je imao 44 godine.

Rikardo Gareka je ostao upamćen jer je kao reprezentativac Argentine eliminisao Peru na putu ka Svetskom prvenstvu 1986, a onda ove godine na Mundijalu u Rusiji vodio upravo tu selekciju.

Gareka je bio saigrač Maradone u reprezentaciji, ali je doživeo nepravdu, pa nije pozvan za SP u Meksiku 1986.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track