BRAĆO SRBI, NE ZAMERITE AKO POBEDIMO! Tumba otvoreno pričao o meču Crna Gora - Srbija!
Foto: Reuters

Selektor crne gore ekskluzivno za kurir

BRAĆO SRBI, NE ZAMERITE AKO POBEDIMO! Tumba otvoreno pričao o meču Crna Gora - Srbija!

Fudbal -

Jedan od najvećih aduta Crne Gore u meču protiv Srbije sutra uveče biće Ljubiša Tumbaković, iskusni stručnjak koji već treću godinu predvodi "sokolove"!

Iako ima mnogo obaveza oko predstojećih mečeva u Ligi nacija, sjajni trener rado je odvojio vreme za intervju Kuriru.

Priču smo počeli fudbalskom renesansom Crne Gore od dolaska na klupu legende Partizana.

- Počela je i pre nego što sam došao i sada sve ide svojim putem. Ljudi koji vode ovdašnji fudbal imaju jasnu viziju njegovog razvoja. Samo sam se uklopio u tu viziju saveza i došli smo do toga da možemo da razmišljamo i o plasmanu na neko veliko takmičenje. A doskoro to je bilo nemoguće. Nismo prošli kvalifikacije za Mundijal, ali smo skrenuli pažnju na sebe, u grupi gde su bili Poljaci, Danci i Rumuni smo se jako dobro držali i bili konkurentni do kraja takmičenja - počeo je priču Ljubiša Tumbaković.

Šta očekujete u meču protiv Srbije, da li taj meč potpada pod kategoriju "više od igre"?

- Puno je motiva! Sve je to normalno, na predstojeću utakmicu gledam kao na bratsku i takmičarsku! Prvi put posle 12 godina, od kada je Crna Gora samostalna, igramo protiv Srbije. Želimo da meč ostane u sportskim okvirima i na terenu i na tribinama, uostalom, nekadašnji zemljaci igraju međusobno i to treba da bude nešto zaista lepo!

Čini se da bi to moglo da bude jedno veliko sportsko rivalstvo u budućnosti?

- Svedok sam i učesnik puno derbija. Mnogo puta su i Crvena zvezda i Partizan igrali protiv daleko jačih rivala nego što su jedni drugima, ali... Taj njihov meč teško može da se poredi s bilo kojim. To su klubovi na 300 metara jedni od drugih. Hajde da i mi sada kad je reč o reprezentacijama napravimo takmičarsko, sportsko i bratsko prijateljstvo i rivalstvo.

Kakvo je interesovanje u Podgoricu za predstojeću utakmicu?

- Ogromno! Odavno su prodate sve ulaznice. Još jedan ovoliki stadion bi bio rasprodat...

I vi, kao Mladen Krstajić, imate dosta problema s povređenim igračima?

- Sve je to deo ovog posla, ali, nažalost, mi imamo baš dosta problema. Savić je povređen, Kosović je pod temperaturom, Jovetić je stigao na jučerašnji popodnevni trening, ali za vikend je odigrao prvih 15 minuta na terenu posle tromesečne pauze...

A što se tiče ishoda meča?

- Žao nam je što nećemo biti u najjačem sastavu, pa da takvi možemo da se izmerimo sa Srbijom i vidimo koliko smo daleko ili blizu njih, ali svakako se nadamo pozitivnom rezultatu. Najzadovoljniji bih bio da pobedimo, ali ako to ne mogu da uradim, dobro je onda i nerešeno - zaključio je Ljubiša Tumbaković uz konstataciju da mu je i dalje čudno što će morati na megdan svojoj Srbiji.

Miloš Bjelinić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track