Najnovije vesti

FUDBALSKA SABLJA U SRBIJI: Policija zaplenila 800.000 evra za koje se sumnja da potiču od transfera fudbalera u Belgiji
Foto: Profimedia

Pranje novca u fudbalu

FUDBALSKA SABLJA U SRBIJI: Policija zaplenila 800.000 evra za koje se sumnja da potiču od transfera fudbalera u Belgiji

Fudbal

Na šest lokacija u Beogradu i Nišu policija je zaplenila 800.000 evra za koje se sumnja da potiču od pranja novca koji je stečen malverzacijom transfera fudbalera u Belgiji, saopštilo je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako se navodi u saopštenju, na saslušanju su državljani Srbije koji su osumnjičeni da su pokušali da operu novac u Srbiji.

 

Malverzacije su otkrivene u saradnji sa belgijskim, francuskim, luksemburškim, kiparskim, makedonskim i crnogorskim pravosudnim organima, a uhapšeni su trener fudbalskog kluba Briž, dvojica belgijskih fudbalskih sudija i nekoliko menadžera klubova iz prve lige Belgije.

 

U saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal se ističe:

 

"Tužilaštvo za organizovani kriminal u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agancijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala izvelo je zajedničku akciju sa belgijskim, francuskim, luksemburškim, kiparskim, makedonskim i crnogorskim pravosudnim organima, u kojoj su lišeni slobode trener fudbalskog kluba Briž, zatim dvojica belgijskih fudbalskih sudija, nekoliko fudbalskih menadžera najpoznatijih klubova iz prve lige Belgije, a u vezi malverzacija u vezi transfera igrača u fudbalskim klubovima Briž, Anderleht, Lokeren, Gent i dr.

 

Izvršen je pretres prostorija 10 fudbalskih klubova u Belgiji, na ukupno 57 lokacija.

 

Zbog sumnje da su državljani Republike Srbije umešani u vršenje krivičnog dela pranje novca nezakonito stečenog malverzacija u belgijskim fudbalskim klubovima, u Republici Srbiji su izvršeni pretresi na 6 lokacija u Beogradu i Nišu, kojom prilikom je pronađen novac u iznosu od oko 800.000 evra, koji potiče od izvršenja ovih krivičnih dela i koji su osumnjičeni pokušali da „operu“ na teritoriji Republike Srbije. U toku je saslušanje osumnjičenih u Tužilaštvu za organizovani kriminal."

 

Beta

Foto: Profimedija

 

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...