DELIJE, OVO MORATE PROČITATI: Sve što treba da znate o učinku fudbalera Crvene zvezde u ovoj sezoni
Foto: Starsport©

DETALJNA STATISTIKA

DELIJE, OVO MORATE PROČITATI: Sve što treba da znate o učinku fudbalera Crvene zvezde u ovoj sezoni

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde prešli su polovinu puta u prvom delu sezone, odnosno odigrali su već 21 utakmicu od čak 37 mogućih do Nove godine.

Ako se pogleda brojka od 37 mečeva, jasno je da se, na primer, radi o gotovo jednoj kompletnoj sezoni u prvenstvu sa 20 timova, a toliko zapravo susreta mogu da imaju izabranici Vladana Milojevića od jula do sredine decembra.

Bilo je i perioda sa sedam utakmica za 21 dan, pa je potrošnja kod igrača, i psihička i fizička, u velikoj meri prisutna. Crvena zvezda je u Superligi odigrala 11 mečeva i deset u Ligi šampiona, odnosno osam u kvalifikacijama za elitno takmičenje i dva u grupnoj fazi.

Na domaćoj sceni ima deset trijumfa i remi, uz 30 postignutih golova (18 kod kuće i 12 u gostima), što je 2,73 u proseku po utakmici, i svega šest primljenih (dva kod kuće i četiri u gostima), odnosno 0,55 po meču.

Prosečno prođe 34 minuta dok crveno-beli ne zatresu mrežu, a suprotno se dogodi u proseku tek posle 41 minuta, kod kuće čak nakon 66. Na svakom od 21 duela Zvezda je postigla najmanje po jedan pogodak, a zanimljivo da se u strelce upisalo čak 16 igrača. Mrežu su Zvezdini golmani uspeli da sačuvaju na pet susreta, od toga u četiri navrata na Marakani.

Od 31 osvojenog boda, šampion Srbije je do 18 došao pred svojim navijačima, dok je preostalih 13 doneo sa gostujućih terena.

Što se tiče Lige šampiona, crveno-beli su trijumfovali na četiri duela, po dva puta kod kuće i u gostima, i imaju pet remija i samo jedan poraz.

Fudbaleri Zvezde su postigli 13 golova, šest na svom terenu i jedan više na strani. Njihova mreža se zatresla u 10 navrata, od čega samo jednom na Marakani, a čak na šest duela nisu primili pogodak.

U proseku prođe 39 minuta dok igrači Zvezde ne dođu do gola, dok je rivalima prosečno potrebno 23 da isto učine.

foto: AP

Kada je reč o pojedinačnom učinku, najviše utakmica i najviše minuta na terenu proveo je trio Miloš Degenek - Milan Borjan - Branko Jovičić. Stameni štoper odigrao je 19 mečeva (deset u Superligi i devet u Ligi šampiona), a golman i borbeni vezista po 18 (po osam i deset). Degenek je upisao 1.676 minuta u igri (836 u Superligi i 840 u Ligi šampiona), Borjan 1.650 (720 i 930), a Jovičić 1.408 (597 i 811).

Njima uz rame su Dušan Jovančić i Nenad Krstičić sa po 16 mečeva, s tim da Jovančić ima deset superligaških i šest evropskih duela, a Krstičić obrnuto. Po pet utakmica u domaćem prvenstvu i deset u Ligi šampiona upisali su Milan Rodić, El Fardu Ben i Filip Stojković.

Što se tiče minutaže, pomenutio trio prate Stojković sa 1.346 (416 i 930) i Rodić sa 1.341 (435 i 906). Za njima slede Krstičić i Ben sa 1.241 odnosno 1.240, dok su u "klubu 1000" još i Dušan Jovančić, Vujadin Savić i Srđan Babić.

foto: Starsport©

Na listi strelaca neprikosnoven je El Fardu Ben sa devet pogodaka, od čega je tri postigao u Superligi, a čak šest u Ligi šampiona. Prate ga Milan Pavkov i novajlije Marko Marin i Ričmond Boaći koji su po tri puta zatresli mrežu rivala računajući sva takmičenja. Po jedan pogodak na evro-sceni delo su Nenada Krstičića i Lorenca Ebisija, dok je Nemanja Radonjić bio strelac četiri puta u borbi za Ligu šampiona.

U domaćem prvenstvu se čak 16 fudbalera upisalo u strelce i pored pomenutih Bena, Pavkova, Marina i Boaćija, po dva puta su mrežu rivala zatresli Gobeljić, Joveljić, Kafu, Simić, Babić, Jevtović i Stojiljković, a po jednom su to učinili Srnić, Čaušić, Jovičić, Rodić i Jovančić.

NAJVIŠE UTAKMICA Miloš Degenek 19 Milan Borjan 18 Branko Jovičić 18 Dušan Jovančić 16 Nenad Krstičić 16

NAJVIŠE MINUTA Miloš Degenek 1.676 Milan Borjan 1.650 Branko Jovičić 1.408 Filip Stojković 1.346 Milan Rodić 1.341

NAJBOLJI STRELCI El Fardu Ben 9 Milan Pavkov 3 Ričmond Boaći 3 Marko Marin 3

(FK Crvena zvezda, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track