SRBI ČUVAJTE SE, NISU ZABORAVILI BLAMAŽU Belodedić otkrio Kuriru: Rumuni žele osvetu za 2009. godinu!
Foto: Fonet

halo bukurešt

SRBI ČUVAJTE SE, NISU ZABORAVILI BLAMAŽU Belodedić otkrio Kuriru: Rumuni žele osvetu za 2009. godinu!

Fudbal -

Naši susedi nisu zaboravili težak poraz od pre devet godina, kada ih je Srbija u Beogradu visokim rezultatom ponizila i izborila plasman na SP u Južnoj Africi

Miodrag Belodedić, legenda rumunskog i srpskog fudbala, očekuje neizvesnu utakmicu u Bukureštu (15.00), između selekcija Rumunije i Srbije u okviru Lige nacija.

Biće to pravi ispit taktičke borbe i psihološke pripreme za dvojicu selektora, Kozmina Kontru i Mladena Krstajića. Srbija je pokazala dobru igru i upisala sigurno pobedu nad Crnom Gorom u Podgorici (2:0), dok je Rumunija golom u 94. minutu savladala Litvaniju (2:1) na gostovanju.

- Rumunija je uzela tri boda u Litvaniji i to je najvažnije. Reprezentacija je tom pobedom i sa tri boda dobila preko potreban mir, jer ko zna šta bi bilo da je ostalo nerešeno. Sada su se svi okrenuli utakmici protiv Srbije u nedelju. Očekivanja su velika, razmišlja se samo o pobedi, jer jedino ona garantuje prvo mesto u grupi - kazao je za Kurir Miodrag Belodedić (54).

foto: Starsport©

Srbija u Rumuniju dolazi oslabljena, bez Matića, Ljajića i Kolarova, kao i igrača koji bi sigurno pomogli ovom timu poput Milivojevića, Ivanovića, Fejse...

- Oslabljeni... Ne znam... I Rumuni su promenili reprezentaciju, podmladili ekipu. Ima dosta novih lica u obe selekcije koji žele da se pokažu. Srbija ima dobar tim i to Rumuni znaju. Dok su igrali sa Litvancima, gledali su utakmicu u Podgorici. Pribojavaju se najviše Aleksandra Mitrovića, a u fokusu je i Dušan Tadić. Srbija je jaka i po bokovima, baš preko krila Rumunija je bila ranjiva u prvoj utakmici.

foto: Starsport©

Srbija je u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi pobedila Rumuniju sa 5:0, a taj poraz teško je pao komšijama, koji su rekli da će se kad-tad osvetiti. - Potenciraju dosta tu utakmicu, stalno misle na nju i ljuti su i danas. Bilo je previše, a Srbija tada nije štedela Rumuniju, iako joj nije bila potrebna visoka pobeda. Ne znam da li je današnji rumunski sastav u stanju da pobedi Srbiju sa rezultatom 4:0 ili 5:0, ali znam da će želeti revanš - zaključio je Belodedić.

Problem u centru

Štoperi su sporaći

Rumunija je u procesu stvaranja nove reprezentacije, koja po Miodragu Belodediću ima nekoliko slabosti, za koje je siguran da znaju u stručnom štabu Srbije. - Rumunija igra bolje kada se brani, a sada će, ako želi pobedu, morati da napadne Srbiju. To bi moglo da otvori kontre protivniku, a mi znamo koliko su srpski bočni igrači brzi. Selektor Rumunije ima problem i sa dvojicom centralnih defanzivaca, oni su iskusni, ali prilično spori - smatra Belodedić.

Dobili veštačko disanje

Remi u Beogradu okuražio Rumune

Milorad Belodedić veruje da pobednik u grupi neće biti poznat do poslednjeg kola. - Naša grupa je takva da svako svakoga može da pobedi. Rumunija se okuražila posle remija u Beogradu, koji im je došao kao melem na ranu posle utakmice sa Crnom Gorom u Ploeštiju koja je završena s rezultatom 0:0 - poručio je Mile.

16 godina nosio dres Rumunije 2 puta igrao na EP za Rumuniju 3 sezone igrao za Crvenu zvezdu

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track