SRBIN NEZADOVOLJAN Neće da sedi na klupi: Andrija Živković beži od trenera Benfike
Foto: Profimedia

nije zadovoljan statusom

SRBIN NEZADOVOLJAN Neće da sedi na klupi: Andrija Živković beži od trenera Benfike

Fudbal -

Krilni fudbaler ove sezone odigrao svega 166 minuta u crvenom dresu slavnog kluba iz Lisabona.

Mladi srpski fudbaler i reprezentativac Andrija Živković nezadovoljan je statusom u Benfiki. Kako pišu portugalski mediji, desno krilo "orlova" predočio je upravi da mu ne odgovara da sedi na klupi i da je spreman da u januaru ode i na pozajmicu, ako se ne pojavi neki klub voljan za transfer.

Trener Benfike Rui Vitorio nema poverenja u Andriju Živkovića (22) koji je ove sezone za "orlove" iz Lisabona odigrao svega sedam utakmica. Od toga, tri u prvenstvu, tri u kvalifikacijama za Ligu šampiona i jednu u grupnoj fazi najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Sva tri puta u prvenstvu ušao je sa klupe i upisao 58 minuta, dok je ukupnu u evropskim utakmicama sakupio 108 minuta.

Prošle sezone, bio je bitan igrač u formaciji Benfike 4-3-3 i tada se odlično snašao na mestu ofanzivnog veznog, međutim čini se da ove sezone trener Rui Vitorio više veruje domaćem igraču Piciju i Brazilcu Gabrijelu. Na mestu zadnjeg veznog cementiranu poziciju ima još jedan Srbin, Ljubomir Fejsa.

Andrija Živković još u avgustu želeo je da napusti Benfiku, pošto su tada veliki interes za njega pokazali Monako i Sevilja. Koji mesec ranije tražio ga je i Arsenal. Međutim, uprava kluba iz Lisabona odredila je previsoku cenu za Srbina koji ne igra, jer su tražili čitavih 20 miliona evra za realizaciju transfera. Mladi fudbaler ima ugovor sa Benfikom do juna 2021. godine.

Specifični ugovor

Tužio se sa Partizanom

Andrija Živković je dete Partizana čiju je prošao omladinsku školu. Međutim, sa crveno-belim se nije razišao na lep način. Kada je odbio da produži ugovor sa klubom, vraćen je sa priprema sa Kipra u Beograd. Zatim je potpisao za Benfiku koja je zbog njegovog specifičnog ugovora sa matičnim klubom, Partizanu platila svega 260.000 evra obeštećenja. Crno-beli su potom izgubili parnicu i Andrijinom ocu Jovici morali su da plate još 2,5 miliona evra.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track