PSŽ OŠTRO ODGOVORIO NA SUMNJE O NAMEŠTANJU: Mi smo ovde žrtve! Ko sledeći kaže da je bilo tajnih sastanaka, dobiće tužbu!
Foto: Printscreen

brutalno

PSŽ OŠTRO ODGOVORIO NA SUMNJE O NAMEŠTANJU: Mi smo ovde žrtve! Ko sledeći kaže da je bilo tajnih sastanaka, dobiće tužbu!

Fudbal -

Ne stišava se bura koju je pokrenulo otkriće lista "L'equipe" da je "visoki predstavnik Zvezde" uplatio 5 miliona na ishod "pet razlike" na utakmici Pari Sen Žermen - Zvezda.

Posle sumnji novinara francuskog L'Ekipa u regularnost meča Lige šampiona između PSŽ i Crvene zvezde i da su u aferu umešani čelnici oba kluba, Francuzi su otvorili istragu. Usledila su saopštenja Crvene zvezde i PSŽ, a sada se oglasio i Ribe, najbliži saradnik vlasnika PSŽ Nasera Al - Kelaifija.

Za francuski list "Journal du Dimanche", saradnik vlasnika PSŽ izneo je mišljenje o celoj aferi.

- Sa najvećom mogućom sigurnošću tvrdi da mi nismo umešani u ovaj slučaj! Pari Sen Žermenu je strano sve što se navodi u pretpostavci o nameštanju. Da li bi se Nase Al-Kelaifi sastao sa osobom koja je umešana u skandal dan pre utakmice? Ta informacija pokazala se smešnom i neutemeljenom. Policija je utvrdila da nije bilo ovog pseudo-sastanka. Ponavljamo da će svako ko bude insinuirao da je do sastanka došlo biti podvrgnut pravnom gonjenu - rekao je Ribe.

foto: Reuters, Printscreen

Velikan kakav je PSŽ neće dozvoliti da se njegovo ime provlači po medijima u aferama o nameštanju mečeva u Ligi šampiona, ali stoje na raspologanju svima koji žele da utvrde isitnu.

- Naš klub nema čega da se stidi i zahvalni smo podršci koju nam je pružilo udruženje francuskih profesionalnih klubova (LFP). PSŽ je žrtva u ovom slučaju i tražićemo pravdu na sudu. Još jednom, niko nas iz tužilaštva i UEFA nije kontaktirao i zadržavamo pravo da tužimo svakoga ko je spreman da nanese štetu ugledu kluba i njegovih čelnika - zaključio je Žan - Marsijal Ribe.

Kurir sport

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track