SOKOLOVI U TRCI ZA ORLOVIMA: Crna Gora savladala Litvaniju na gostovanju i zadržala korak za Srbijom (VIDEO)
Foto: Reuters

LIGA NACIJA

SOKOLOVI U TRCI ZA ORLOVIMA: Crna Gora savladala Litvaniju na gostovanju i zadržala korak za Srbijom (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crne Gore pobedili su večeras u Viljnusu Litvaniju sa 4:1, u utakmici četvrtog kola u Ligi nacija i popeli se na drugo mesto na tabeli, sa bodom zaostatka za Srbijom.

Ekipa Ljubiše Tumbakovića povela je u 10. minutu golom Stefana Mugoše, a prednost je udvostručio Boris Kopitović u 35. minutu. Svoj drugi gol na meču, a treći za Crnu Goru postigao je Mugoša u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena iz jedanaesterca, a zatim je u 86. minutu strelac bio Darko Zorić.

Jedini gol za domaće postigao je Rolandas Baravukas u 88. minutu.

Posle četiri kola u Grupi 4 u Ligi C, Srbija je prva na tabeli sa osam bodova, Crna Gora ima bod manje, Rumunija je treća sa šest, dok je Litvanija bez bodova.

U Grupi 1 u Ligi C, Izrael je kao domaćin pobedio Albaniju sa 2:0.

Na tabeli u toj grupi Izrael je prvi sa šest bodova iz tri utakmice, Škotska je druga sa tri boda iz dva meča, dok je Albanija treća sa tri boda iz tri utakmice.

U Ligi A u Grupi 3, Italija je na gostovanju pobedila Poljsku sa 1:0 golom Kristijana Biragija u drugom minutu nadoknade vremena.

To je prva pobeda Italije u Ligi nacija, pa ekipa sada zauzima drugo mesto na tabeli sa četiri boda. Italija ima dva boda manje, ali i utakmicu više od prvoplasiranog Portugala. Poljska je treća na tabeli sa jednim bodom.

Kurir sport/Beta

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track