JEZIVI DETALJI UBISTVA FUDBALERA U CRNOJ GORI: Sa groblja otišao na ručak, pa na stadion i likvidirao golmana
Foto: Vijesti.me/Savo Prelević

OPTUŽNICA NA 11 STRANA

JEZIVI DETALJI UBISTVA FUDBALERA U CRNOJ GORI: Sa groblja otišao na ručak, pa na stadion i likvidirao golmana

Fudbal -

Crnogorski golman Goran Lenc (33) ubijen je 16. septembra prošle godine, a sada je protiv Kotoranina Nikole Mršića podignuta optužnica, sastavljena na 11 strana.

Dokaz protiv Mršića je njegov DNK pronađen na kesi, u kojoj je navodno nosio pištolj kojim je počinjeno ubistvo.

Nekoliko svedoka je tog 16. septembra videlo Mršića, ali niko nije video ubistvo.

Bivši golman nije imao kriminalni dosije, iako su mediji spekulisali da je bio žrtva rata škaljarskog i kavačkog klana. Ubijen je na terenu Fudbalskog kluba Bokelj u Kotoru dok je trenirao.

Nikola Mandić iz Nikšića, koji je radio u lokalima gde je optuženi bio menadžer, u Višem državnom tužilaštvu ispričao je da je Mršića kobnog dana video prvo na groblju, gde su davali pomen ubijenom Daliboru Đuriću, Mršićevom bratu od tetke. Optuženog je, kako je rekao, video na kasnijem ručku između 14.30 i 15.00, posle čega se više nisu videli. Mandić kaže da je kasnije samo čuo da je u Kotoru ubijen neki fudbaler.

Saslušan je i Milan Jovićević, koji je ranjen u ovoj pucnjavi. On je te subote trenirao sa Lencom

"U pauzi između vežbi primetio je jedno lice koje se kretalo laganim hodom iz pravca sporednog ulaza terena stadiona. To lice se kretalo prema njima noseći u ruci zamotanu plastičnu kesu. To lice je opisao kao visne 185190 centimetara, krupnije građe, između 100 i 110 kilograma, oble glave, kratko podšišano, između 30 i 35 godina, što je zaključio po njegovoj fizičkoj spremnosti, odnosno načinu na koji je kasnije brzo trčao", piše u optužnici Jovićevićev iskaz.

On je kazao da je prvi pucanj čuo kada je sa Lencom počeo da radi sklekove. Kako su im glave bile okrenute prema kabini, nije mogao da vidi ubicu.

"Prvo je čuo jedan hitac, a posle dve sekunde i drugi, nakon čega se trznuo i odmakao od klupe. Potom je video Gorana u ležećem položaju ispod klupe", navodi se u opštužnici.

Kada je ubica počeo da beži u pravcu iz kog je došao, Jovićević je potrčao za njim. Ubica je zapucao ka njemu i ranio ga.

Svedok I.D. ispričo je da je nedugo pre ubistva Lenca sreo Mršića. Video ga je ispred kladionice koja se nalazi na oko 200 metara od stadiona Bokelja. Taj svedok je kazao da se Mršić tada kretao u pravcu svoje kuće.

Svedok S.Š. ispričala je da je tog 16. septembra srela Mršića i pitala ga da li joj je video decu. Ponovo ga je srela pet minuta posle ubistva Lenca, kada je bio na svojoj terasi. S.Š. je kazala da dobro poznaje Mršića i da on zbog kilaže nije mogao tako brzo stići kući.

Na ključnom dokazu, kesi koju je ubica navodno zaboravio na klupi, a u kojoj je nosio pištolj, nalazi se biološki trag tri osobe. Veštačenjem je utvrđeno da je dominantan trag neidentifikovane osobe. Sa velikom sigurnošću se može tvrditi da jedan od tragova pripada i Mandiću, koji je objasnio da je u toj kesi jednom prilikom nosio garderobu.

(Dan.co.me, Foto: Vijesti.me/Savo Prelević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track