MURINJO NEĆE U REAL: Specijalni uživa u Mančesteru, ali ne i u razgovoru s novinarima! Evo i zašto
Foto: AP

CRVENI ĐAVOLI ČEKAJU JUVENTUS

MURINJO NEĆE U REAL: Specijalni uživa u Mančesteru, ali ne i u razgovoru s novinarima! Evo i zašto

Fudbal -

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je danas da je srećan u tom klubu i da želi da ostane na Old Trafordu do isteka ugovora.

Britanski i španski mediji su prethodnih dana spekulisali da će se Murinjo vratiti u Real Madrid, pošto su u klubu nezadovoljni rezultatima trenera Đulena Lopetegija.

Murinjo, čiji ugovor sa Junajtedom ističe 2020. godine, ne želi da razmišlja o drugom klubu.

"Srećan sam ovde. U ovom trenutku samo razmišljam o Mančester junajtedu", rekao je Murinjo, preneli su britanski mediji.

Početkom meseca spekulisalo se da će Murinjo dobiti otkaz bez obzira na rezultat protiv Njukasla. Njegova ekipa gubila je tada sa 0:2, ali je pobedila sa 3:2, golom Aleksisa Sančesa u poslednjem minutu.

Na konferenciji za novinare uoči utakmice sa Juventusom u Ligi šampiona, novinare je zanimalo da li bi Murinjo mogao da se vrati u Real, sa kojim je osvojio titulu i Kup kralja od 2010. do 2013. godine.

"Želim da ostanem do poslednjeg dana mog ugovora, a želeo bih da ostanem i kada mi istekne ugovor", rekao je 55-godišnji portugalski trener.

Protiv Junajteda igraće bivši igrač Kristijano Ronaldo, dok će u engleskom timu biti bivši igrač torinskog kluba Pol Pogba.

Murinjo je za sunarodnika Ronalda rekao da je "jedan od najboljih fudbalera svih vremena i da niko ne može da kaže drugačije".

Ronaldo je sa Junajtedom osvojio Ligu šampiona, tri titule u Premijer ligi i FA kup, dok je Pogba sa Juventusom osvojio četiri titule u Seriji A i dva Kupa italije.

Trener Junajteda je izbegao pitanje o Pogbi, kada je upitan da li je Francuz napredovao i sazreo onako kako je Murinjo želeo.

"Ne sviđa mi se ova konferencija za novinare. Ne želim da pričam o Pogbi niti ostalim pojedincima, ili španskim novinarima koji su zainteresovani samo za Real i Ronalda. Igramo protiv jednog od najvećih svetskih klubova, jednog od kandidata za osvajanje takmičenja i to je ono što me motiviše", rekao je Murinjo.

"Oni imaju mnogo toga da pokažu, godinu dana više su sa istim trenerom. Osvojili su sedam vezanih titula i imaju posebnog igrača koji pravi razliku. Oni su i više od pretendenta na Ligu šampiona", dodao je Murinjo.

Fudbaleri Mančester junajteda i Juventusa igraju u utorak od 21 čas na Old Trafordu, utakmicu trećeg kola Lige šampiona.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track