VELIKO SRCE FUDBALERA PARTIZANA: Bojan Ostojić pomaže svom matičnom klubu! Evo gde je danas FK Sevojno, tim koji je izbacio Zvezdu iz Kupa i igrao sa Lilom u Kupu Uefa! (VIDEO)
Foto: Partizan.rs

istorija velikana na jednom mestu

VELIKO SRCE FUDBALERA PARTIZANA: Bojan Ostojić pomaže svom matičnom klubu! Evo gde je danas FK Sevojno, tim koji je izbacio Zvezdu iz Kupa i igrao sa Lilom u Kupu Uefa! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaler Partizana Bojan Ostojić po ko zna koji put je pokazao kako ne zaboravlja svoje poreklo i svoj matični klub.

Ostojić je odlučio da pomogne svoj matični klub Sevojno tako što je poklonio garnituru opreme za ceo tim koji trenutno nastupa u nižoj ligi Srbije.

FK Sevojno se Bojanu zahvalilo na ovoj pomoći putem svog oficijalnog Instagram i Fejsbuk naloga uz sledeću poruku:

'' Naš Boki je još jednom dokazao koliko voli svoj matični klub i svoju domovinu. Našem klubu je poklonio sportsku opremu. Malo je reći hvala ljudino naša. Ovakvim gestovima nam samo daješ još veći motiv da vratimo naše Sevojno na stare staze. Hvala još jednom ljudino i sve najlepše u životu i nastavku karijere ti želi tvoj matični klub. Živ nam bio.''

Ovo nije prvi put da popularni Ostoja pomaže svojim bivšim klubovima. Prema rečima ljudi uz FK Sloboda Užice, Bojan je više puta pomogao ovom klubu, ali je želeo da ostane anoniman.

Tokom karijere Bojan je nosio dresove velikog broja klubova iz Srbije među kojima su: Novi Pazar, Čukarički, Sloboda, Voždovac, BASK....

Ipak, Bojan je svoje prve fudbalske korake napravio u malenom FK Sevojno koje nikada neće zaboraviti!

Ovaj klub iz okoline Užica je imao dosta svetlih trenutaka u svojoj istoriji, a na vrhuncu je bio davne 2009. godine kada je uspeo da stigne do finala tada Lav Kupa Srbije i meča sa Partizanom na stadionu JNA.

Samo nekoliko dana ranije Sevojničani su u polufinalu Kupa savladali na svom terenu ekipu Crvene zvezde rezultatom 2:1 pred prepunim stadionom ''Kraj Valjaonice.''

Strelci za Sevojno bili su Kamberović (popularni Kamber) i Pavićević (poznatiji kao Pavljika).

Ovom pobedom maleni klub iz predgrađa Užica obezbedio je sebi plasman u kvalifikacije tadašnjeg Kupa Uefa.

Sevojno se tada nije obrukalo protiv velikana iz Frnacuske.

Posle beogradskih 0:2, tim Ljubiše Stamenkovića Piskavca se dostojno borio i u revanšu u Francuskoj, ali je poražen istim rezultatom. Malo je nedostajalo da srpski superligaš odoli renomiranom rivalu, kome je duel sa Sevojnom bio generalna proba pred start francuskog prvenstva. Gosti su se dobro branili do 73. minuta, a onda im je otpor slomio Kabaje. Ćosić je autogolom u 86. minutu stavio tačku na evropsku odiseju Sevojna. Srpski tim je odigrao četiri utakmice u kvalifikacijama za Ligu UEFA, dva puta je remizirao, a dva puta izgubio. Sevojno je, pre dvomeča sa Lilom, eliminisalo Kaunas posle 0:0 u Beogradu i 1:1 u Litvaniji.

Lil - Sevojno 2:0 (0:0) STRELCI: 1:0 - Kabaje u 73, 2:0 - Ćosić (austogol) u 86. minutu. LIL: Butel, Debuši, Kabaje (od 77. Dumon), De Melo, Vitek (od 46. Balmon), Emerson, Ture (od 67. Aubamejang), Šeđu, Rami, Mavuba, Žervinjo. SEVOJNO: Nikolić, Kamberović (od 86. Ljubičić), Virić (od 77. Timić), Bulatović, Sandulović, Pavićević, Vujović, Stanisavljević, Janković, Ćosić, Mudrinić (od 65. Šunjarević). STADION: Lil Metropol. SUDIJA: Mihel Kukulakis (Grčka). ŽUTI KARTONI: Balmon, Šeđu, Butel (Lil), Ćosić, Pavićević, Janković (Sevojno).

Posle ovog velikog uspeha Sevojno je napravilo veliki korak napre i izborilo plasman u Superligu Srbije već naredne godine. Međutim, tada je došlo do ''fuzije'' sa FK Sloboda, a nekoliko godina kasnije, Sloboda im je uzela sve. Ovo je bilo sve osim fuzije.

FK Sevojno i danas postoji kao samostalan klub. Trenutno se takmiči u Zoni Zapadno-Moravskoj i zauzima četvrto mesto na tabeli, odmah iz Budućnosti, Takova i Zlatara.

Nema sumnje da bi ljubitelji fudbala iz ovog malenog gradića voleli da se FK vrati na staze starog sjaja, ali to najviše zavisi od momaka koji sada nastupaju za isti, kao i od uprave ovog nekada fudbalskog giganta.

Kurir sport/Nemanja Ilić

Foto: FK Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track