ŠTA BI BILO DA JE IGRAO MESI: Barselona petardom ponizila Real u El klasiku, het-trik Suareza (VIDEO)
Foto: Reuters

PRIMERA

ŠTA BI BILO DA JE IGRAO MESI: Barselona petardom ponizila Real u El klasiku, het-trik Suareza (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Barselone savladali su Real L 5:1 (2:0) u 239. El klasiku, igranom pred 100.000 ljudi na stadionu Kamp Nou u Barseloni.

Katalonski klub koiji je u ovom meču igra bez povređenog Lionela Mesija, poveo je u 11. minutu posle gola Filipea Kutinja. Na isteku pola časa igre VAR je posle duela Varana i Suareza Kataloncima doneo penal, koji je Urugvajac pretvorio u gol.

Drugo poluvreme počelo je drugačije. Real je u 50. minutu preko Marsela smanjio na 2:1, zatim je Luka Modrić pogodio stativu. Zatim je na drugoj strani i Suarezov pokušaj zaustavila stativa. To je bio samo uvod u katastrofu Reala, koju su golovima potvrdili Suarez u 75. i 83. Arturo Vidal u 87. minutu.

Barsa se tako vratila na vrh sa 21 bodom, čak sedam više od Reala, a tek je 10. kolo. Klupa se drma Lopetegiju i veliko je pitanje hoće li ostati trener Madriđana.

Drugo poluvreme

90+2. minut - Kraj utakmice

87. minut - GOOOOOL 5:1 - Arturo Vidal je pogodio glavom! Potpuna katastrofa Reala

83. minut - GOOOOOOOL 4:1 - Greška Serhija Ramosa i treći gol Luisa Suareza

75. minut - GOOOOOOOOL 3:1 Suarez! Urugvajac je sjajno glavom pogodio mrežu Reala, drugi put na meču, a osmi u istoriji El klasika

61. minut - Sada Barsa pogađa stativu! Serhi Roberto je vratio loptu za Suareza, ali Portugalac nije imao sreće

55. minut - Stativa! Bomba Luke Modrića završila je na okvieu gola reala

50. minut - GOOOOOOOOL 2:1 Marselo! Odlična akcija i ubacivanje Brazilca koji je vratio neizvesnost u meč

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

28. minut - PENAL ZA BARSU POSLE VAR-a! 2:0, Suarez! Suarez je pao posle duela sa Varanom! Susija Sančez je posle pregleda snimka pokazao na belu tačku. Kurtoa je krenuo na pravu stranu, ali nije uspeo da zaustavi loptu

11. minut - GOOOOOOOOOL 1:O Kutinjo! Kontranapad Barse. Alba je provukao loptu za Kutinja, a ovaj zatresao mrežu

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

Biće to prvi okršaj dve ekipe jer nakon više od decenije u kom neće biti niti jednog od dvojice najboljih igrača današnjice - Ronaldo je otišao u Juventus proteklog leta, dok je Mesi povređen.

Trener Barselone Ernesto Valverde nije pravio velika iznenađenja, pa su tu uglavnom svi na koje i računa od starta sezone osim Argentinca, nema Semeda koji je bio nekim varijantama za ovaj susret.

Sa druge strane, Julen Lopetegi je očigledno krenuo na sve ili ništa jer su sve manje šanse da će zadržati posao čak i ako trijumfuje u Barseloni. Rešio je da rizikuje sa Iskom koji nije trenirao punim intenzitetom ovih nedelja zbog operacije slepo creva, ali u medicinskom timu "Kraljevskog kluba" očigledno veruju da je Španac spreman za velike napore.

Ronaldova poruka: Srce mi je uz Real

U "El klasiku "prvi put posle 11 godina neće igrati Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi. Oni su obeležili deceniju za nama, a Portugalac se oglasio uoči meča.

Ronaldo, koji je letos belis dres Reala zamenio Juventusovim crno-belim, rekao je da će pratiti prenos sa "Kamp Nou" stadiona u svom domu u Torinu.

"Imam veliki respekt za Barselonu, ali mi je Real Madrid u srcu. Zato se nadam da će se moji bivši saigrači radovati na ovoj utakmici", izjavio je Ronaldo.

Portugalac će biti samo jedan od miliona posmatrača ovog spektakla. Mnogi veruju da Real neće moći da nadomesti njegov odlazak u Italiju, a sličnog mišljenja je i bivši trener Barselone, sada Mančester sitija, Pep Gvardiola.

"Derbi je uvek nešto posebno. Nema favorita. U svakom slučaju, Barselona igra kod kuće i to ima svoju težinu. Sa ili bez Ronalda, Real je vrhunski tim, ali njegovim odlaskom izgubili su 50 do 60 golova po sezoni. Neverovatan je igrač, ne samo zbog golova i asistencija. On se ne može zameniti", smatra Gvardiola.

Ronaldo je drugi strelac u istoriji velikog španskog derbija. Tu počast deli sa slavnim Alfredom di Stefanom, obojica su postigli po 18 golova. Od tih 18, Ronaldo je čak 12 postigao na "Kamp Nou".

Sastavi

Barselona: Ter Štegen - Pike, Lengle, Đordi Alba, Serhi Roberto - Buskets, Rafinja, Artur - Kutinjo, Rakitić, Suarez

Real Madrid: Kurtoa - Ramos, Varan, Naćo, Marselo - Kasemiro, Kros, Modric, Isko, Bejl - Benzema.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track