CRVENO-BELI I PSŽ NA UDARU FRANCUZA Navijači Marseja Parižanima: Možete da kupite Crvenu zvezdu, ali Ligu šampiona ne! (VIDEO)
Foto: Printskrin

Prozivka tifoza Olimpika

CRVENO-BELI I PSŽ NA UDARU FRANCUZA Navijači Marseja Parižanima: Možete da kupite Crvenu zvezdu, ali Ligu šampiona ne! (VIDEO)

Fudbal -

Minulog vikenda odigran je veliki derbi francuskog prvenstva u kome je Pari Sen Žermen kao gost savladao Olimpik u Marseju sa 2:0.

Velika netrpeljivost koja vlada između ova dva kluba ponovo je bila uočljiva na tribinama, a ovog puta u prozivku je uključena i Crvena zvezda.

Navijači Olimpika su iskoristili priču "Lekipa" o utakmici Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde kako bi prozvali Parižane.

I Lacio i Inter nalaze se u dobroj formi, pa nas čeka sjajan fudbal u Rimu. Kvota na Lacio je 2,50, na remi 3,35, a na Inter 2,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Lacio - Inter.

"Kupovina Crvene zvezde neće vam doneti žutu zvezdu (Ligu šampiona)! Mi smo šampioni", poručile su pristalice domaćeg kluba.

Navijači iz Marseja su time podsetili da je Olimpik jedini francuski klub koji je osvojio Ligu šampiona. Dve godine posle poraza od Crvene zvezde u Bariju, Francuzi su se okitili titulom Lige šampiona. Olimpik je u finalu odigranom u Minhenu nadigrao Milan sa 1:0.

Iako ova navijačka prozivka deluje simpatično, činjenica je da navijači Olimpika imaju najmanje razloga da druge sumnjiče za nameštanje rezultata.

Upravo je klub iz Marseja, odnosno tadašnji predsednik Bernar Tapi, bio hapšen zbog nameštanja utakmica. Olimpiku je oduzeta titula prvaka Francuske za sezonu 1992/1993 kojom su i stekli pravo igranja u Ligi šampiona koju su kasnije osvojili, a klub je prebačen u Drugu ligu.

Kurir sport Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track