(VIDEO) 21. GODINA OD KAKO JE BALKANEKSPRES PROTUTNJAO BUDIMPEŠTOM: Jugoslavija je razbila Mađarsku sa 7:1! (VIDEO)
Foto: Profimedia

bio je to veliki meč

(VIDEO) 21. GODINA OD KAKO JE BALKANEKSPRES PROTUTNJAO BUDIMPEŠTOM: Jugoslavija je razbila Mađarsku sa 7:1! (VIDEO)

Fudbal -

Na današnji dan pre 20. godina fudbalska reprezentacija tadašnje Jugoslavije pobedila je selekciju Mađarske u Budimpešti sa čak 7:1 u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo 1998.

Utakmica je odigrana u Budimpešti pred nešto više od 13.000 gledalaca. Jugoslavija je bila favorit uoči ovog meča, ali niko nije očekivao ovako ubedljivu pobedu.

Jugoslavija je povela golom Branka Brnovića već u drugom minutu, a potom su usledili golovi Miroslava Đukića u 6, Dejana Savićevića u 10. minutu. Potom je Predrag Mijatović ostvario het-trik i upisao se u strelce u 26, 41. i 51. minutu, a konačan rezultat postavio je Savo Milošević u 68. minutu. Jedini strelac za domaći tim bio je Iles u 88. minutu.

Jugoslavija je nastupila u sledećem sastavu: Kralj, Mirković, Đorović, Jokanović, Đukić, Brnović, Jugović, Savićević, Mijatović, Stojković, Milošević. U drugom poluvremenu u igru su ušli Milošević, Petrović i Govedarica. Selekciju Jugoslavije je vodio Slobodan Santrač.

Jugoslavija je u revanšu pobedila 5:0 uz četiri gola Mijatovića i jedan Miloševića i izborila plasman na SP 1998, koje je održano u Francuskoj.

Jugoslavija je na SP bila u grupi F sa Nemačkom, Iranom i SAD. Naš nacionalni tim je pobedio Iran i Amerikance sa po 1:0, dok smo sa Nemcima igrali 2:2. Jugoslavija je osvojila drugo mesto u grupi, a onda smo poraženi u osmini finala od Holandije sa 2:1.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track