ZVEZDA MUKE MUČI SA POVREDAMA! Milojević: Lekar Dejan Purić mi je najbolji drug!
Foto: Starsport©

Boaći propušta naredne mečeve

ZVEZDA MUKE MUČI SA POVREDAMA! Milojević: Lekar Dejan Purić mi je najbolji drug!

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da je Bačka dobra ekipa i da očekuje težak meč u Super ligi Srbije i istakao da mu je lekar Dejan Purić najbolji drug i da zajedno prave strategiju oko igrača na koje može da računa.

"Bačka je dobra ekipa, što je pokazala željom da se nadmeće i kod kuće i u gostima, želi da igra. Ima svoju filozofiju, koja je i pečat trenera Dejana Čelara.

Ne bih preterao ako bih rekao da bi Bačka mogla da ima i neki bod više, odnosno da bude bolje plasirana na tabeli. Očekuje nas teška utakmica", rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Zvezde sutra dočekuju ekipu Bačke u utakmici 14. kola Super lige Srbije.

Crveno-beli su prvi na tabeli domaćeg šampionata sa 37 bodova, dok je Bačka na deseta sa 13.

Milojević je kazao da je Marko Marin sanirao povredu i da trenira u punom ritmu, kao i Milan Rodić.

"Ričmond Boaći i dalje ima problem i na njega nećemo moći da računamo u narednim utakmicama, dok Srdjan Babić ima manjih zdravstvenih problema. Nekoliko momaka igra u kontinuitetu, pa ćemo možda nekome od njih dati predah. I Branko Jovičić je bio u grupi povredjenih, videćemo koliko ćemo i s njim rizikovati", rekao je Milojević.

"Lekar Dejan Purić mi je najbolji drug za sada i zajedno pravimo strategiju oko igrača na koje možemo da računamo. Moja filozofija je da je njihovo zdravlje uvek na prvom mestu", istakao je trener Zvezde.

Ono što može da raduje Milojevića je povratak Vujadina Savića na teren, jer od duela Lige šampiona u Parizu nije bio na raspolaganju.

"Savić je bio povredjen, odigrao je u Šapcu korektno, može bolje, ali je posle dužeg perioda proveo svih 90 minuta na terenu. Kafu radi dobro, iako ne volim o pojedincima, na primer Nemanja Milić je pravi profesionalac, strpljivo čeka priliku i verujem da će biti prostora i za njega", rekao je Milojević.

Milojeviću je meč u Šapcu bio 50. prvenstveni na klupi Crvene zvezde. Njegov učinak do sada je - 44 pobede, pet remija i samo jedan poraz.

"Svaka utakmica na klupi Zvezde je za mene velika čast i velika radost, srećan sam što sam trener velikog kluba koji je zaslužan za sve što sam napravio. Treniram divne momke. Neko sam ko gleda uvek unapred i radujem se svakom sledećem izazovu", rekao je Milojević.

Njegovi izabranici će izmedju dva susreta sa Liverpulom u Ligi šampiona odigrati i tri prvenstvene utakmice, što je pet mečeva u samo dve nedelje.

"Teško je, ali sa druge strane to je naš posao. Navikli smo na to. Dobro je što imamo iskustvo od prošle sezone iz velikih utakmica kada smo imali slične situacije. S napornim ritmom i zgusnutim rasporedom moramo da se nosimo, jednostavno, ukalupljeni smo i guramo dalje", zaključio je Milojević.

Utakmica Zvezda - Bačka igra se sutra od 18.30 na stadionu "Rajko Mitić".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track